Despre centralele termice pe lemne si carbune

author
1 minute, 35 seconds Read

Cu un mecanism destul de simplu si cu un randament bun, cazanele Liepsnele ofera maximum de confort cu minimum de resurse cheltuite. Ganditi-va doar ca o singura incarcare cu lemne, turba sau bricheta de rumegos poate asigura arderea timp de 30 de ore, pentru lemne si pana la patru zile pentru carbune. Cum e posibil sa arda si lemnele si carbunele asa de mult timp? Un cazan pe lemne si carbuni Liepsnele are o distributie de aer in partea superioara speciala si o ardere solida fractionata, doua caracteristici care confera un randament peste medie acestui tip de centrala cu boiler. Asta s-ar traduce in practica in cantitati mai mici de lemne folosite la alimentare, carbune mai putin, fara a se face rabat de la eficienta energetica si de la confortul sporit in locuinta. Pentru a-l folosi pentru cat mai mult timp, chiar si 25 de ani, acest cazan pe lemne si carbuni trebuie intretinut si curatat.RA Grani

Curatarea nu trebuie facuta zilnic sau saptamanal si asta pentru ca gudronul nu se depune pe pereti gratie constructiei sale cilindrice. Pe masura ce functioneaza, cazanul se autocurata, asa ca o curatare poate fi facuta la doua luni in loc de saptamanal sau zilnic si asta doar la racord dintre centrala si cosul de fum. Daca se foloseste lemn de calitate, o ardere nu foarte intensa si tirajul cosului de fum este potrivit curatarea se poate face chiar si mai mult de doua luni. Cenusa trebuie curatata insa de doua ori pe luna, cosul de fum trebuie curatat si verificat si ele de cel putin doua ori pe an, iar termosul centralei trebuie sa fie setat mereu la temperatura potrivita pentru a rezista cat mai mult timp la o functionare intensa.

Vezi si:  Aplast-produse din termopan de înaltă calitate

Cu centrala Liepsnele economisiti combustibil, nu este in condensare, deci nu platiti facturi uriase, nu colecteaza rasina, combustibilul folosit e simplu de gasit si ieftin, garantia oferita fiind de 5 ani.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.