A15. Homelux@wonder@perdele si draperii Homelux (1)

Amenajare de primăvară – cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta

3 minutes, 1 second Read

A15. Homelux@wonder@perdele si draperii Homelux (1)Ți-ai ales obiectele de mobilier, le-ai încadrat perfect în stilul de amenajare, iar pereții și pardoseala arată exact cum ți-ai imaginat. Totuși, nu trebuie să uiți de două elemente foarte importante pentru orice încăpere, și anume covoarele și perdelele. De ce? Pentru că o casă fără covoare și perdele este una rece, neprimitoare.

Dacă și tu intenționezi să faci o astfel de investiție, poți alege, de exemplu perdele si draperii Homelux. Deși la prima vedere, alegerea modelelor potrivite pare una foarte ușoară, în realitate există numeroase aspecte de care trebuie să ții cont. Iată care sunt cele mai importante:

Culoarea – un element esențial în alegerea modelului potrivit

Primul aspect de care trebuie să ții cont este reprezentat de paleta cromatică, iar din acest punct de vedere, ai la dispoziție câteva opțiuni:

  • Ține cont de culoarea pereților – Dacă preferi perdelele și draperiile cu modele, specialiștii în design interior recomandă ca imprimeurile să aibă aceeași nuanță cu cea a pereților. De asemenea, poți opta pentru un fundal identic și modele în alte culori. Cert este că va trebui să găsești varianta optimă, astfel încât o parte din culorile perdelelor să se potrivească perfect cu zugrăveala.
  • Optează pentru culori neutre – Dacă pereții casei tale sunt vopsiți în culori puternice, atunci poți opta pentru perdele în nunațe neutre. În acest fel, poți aduce echilibrul în orice spațiu.
  • Alege monocromia – Dacă ești adeptul stilului clasic, poți opta pentru perdele și draperii din aceeași familie cromatică cu peretele. De exemplu, nuanțele de piersiciu se potrivesc perfect cu cele orange.
Vezi si:  Culori in tendinte pentru anul 2023 – nuantele pe care le vom vedea peste tot

A15. Homelux@wonder@perdele si draperii Homelux (2)

Materialele – detalii de accent pentru locuința ta

În funcție de camera pe care urmează să o amenajezi, ai la dispoziție mai multe variante de perdele și draperii. Pentru zonele de primire, cum ar fi holurile, poți opta pentru materiale deosebite, precum catifea, mătase sau tafta. De asemenea, aici poți miza chiar și pe borduri din dantelă și accesorii speciale. Pentru încăperile obișnuite, specialiștii recomandă materiale precum in sau poliester. Acestea sunt mult mai accesibile și, de asemenea, se întrețin cu ușurință. De altfel, trebuie să ții cont de faptul că pentru camera de zi este recomandat să alegi materiale vaporoase, precum voal sau organza. În plus, în locul perdelelor, în birou poți opta pentru jaluzele sau rolete. Foarte practice și utile, acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și modele.

Sisteme de fixare cu rol dublu

Sistemele de fixare sunt, de asemenea, foarte importante și au dublu rol. În primul rând, acestea vor susține greutatea draperiilor și, din acest motiv, va trebui să te asiguri că sunt suficient de rezistente. În al doilea, rând, acestea au și rol estetic. Acestea oferă un aer sofisticat încăperilor și se potrivesc perfect stilurilor moderne de amenajare. Când vine vorba de alegerea perdelelor, trebuie să iei în calcul un metraj considerabil, asta dacă vrei ca perdelele tale să fie cât mai bogate. Pe de altă parte, mult mai practice sunt șinele duble sau triple. Acestea sunt îndrăgite mai ales de cei care își doresc să monteze atât perdele, cât și draperii și elemente decorative.

Vezi si:  Cum amenajezi o sufragerie mica

Așadar, atunci când alegi perdelele potrivite pentru casa ta, va trebui să ții cont de trei elemente esențiale: cromatica, materialul și sistemul de fixare. Asigură-te că acestea se potrivesc cu stilul de amenajare abordat, dar și că modalitatea de întreținere este una ușoară.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.