Cum alegem un cadou pentru un copil?

author
1 minute, 31 seconds Read

1 iunie se apropie cu pasi repezi si cu siguranta esti si tu in cautarea cadoului potrivit pentru copilul tau. In zilele noastre, cadourile educative sau cele senzoriale au inlocuit jocurile de teren, copiii prefera din ce in ce mai mult sa iasa afara in strada sa se joace sau in parc. Alegerea cadoului pentru copil trebuie facuta cu grija, trebuie sa incerci sa eviti unele capcane pe care societatea de consum ni le intinde zi de zi.

Evita capcanele

O abundenta de cadouri nu ii permite unui copil sa se simta fericit, chiar din contra. Copilul nu trebuie sa asocieze cantitatea de cadouri primite cu valorea reprezentata de acestea. In plus, nu ar trebui sa ii oferi copilului un cadou pe care tu ti-ai fi dorit sa il primesti in copilarie. Tine cont si de faptul ca un cadou nu ar trebui sa iti inlocuiasca tie prezenta sau chiar iubirea. Privilegiaza un cadou care sa iti permita sa petreci cat mai mult timp in compania copilului.

Alegerea cadoului potrivit pentru copil

Nu exista cadoul perfect insa exista o multime de cadouri interesante de oferit de 1 iunie si nu numai.

Exista mai multe categorii de jocuri si jucarii din care poti alege:

– Jocuri de construit, puzzle, figurine (lego, playmobil);
– Jucarii de exterior (bicicleta, trotineta, role);
– Jocuri de rol, jocuri simbolice (sa ii dai de mancare unei papusi, sa vorbesti cu ea);
– Jocuri creative (jocuri stiintifice, olarit);
– Jocuri educative (jocuri de societate, carti);

Vezi si:  Cum sa iti surprinzi femeia din viata ta cu cele mai inspirate cadouri de Craciun

In ceea ce priveste jocurile educative si cele senzoriale, acest tip de jocuri sunt cele mai sigure, lipsite de pericol atata vreme cat exista o legatura intre mentinerea realitatii si legatura sociala. Un joc sau o jucarie nu trebuie sa izoleze copilul dar nici sa incerce sa inlocuiasca parintii.

Sursa: https://www.feteanniversaire.fr/idees-cadeaux-conseils-et-boutique-cadeaux/les-idees-cadeaux-originales-ou-insolites/idees-cadeaux-pour-enfants/comment-choisir-un-cadeau-pour-un-enfant

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.