Instalarea unui gazon sintetic

1 minute, 30 seconds Read

Avand in vedere avantajele utilizarii gazonului artificial in diverse medii (sport, peisagistica, propria gospodarie, amenajari publice, etc) ati putea crede ca instalarea unei suprafete sintetice poate fi la indemana oricui. Nu este chiar asa. Amenajarea propriu-zisa cu gazon sintetic are in componenta cateva etape pe care le vom aminti pe scurt.

In primul rand, durata amenajarii este direct proportionala cu suprafata pe care urmeaza sa fie amenajata iarba artificiala. Insa, inainte de amenajare efectiva, sunt necesare cateva etape premergatoare.

Primul pas il reprezinta masurarea terenului si delimitarea spatiului in care clientul doreste sa fie efectuata amenajarea. Apoi se trece la extirparea gazonului natural sau a terenului in locul caruia se va efctua amenajarea, folosind instrumente precum masina de tuns iarba sau a unui utilaj pentru sapaturi.

In cele mai multe cazuri, amenajarile de gazon artificial se realizeaza pe suprafete plane. De aceea, al doilea pas il constituie aplatizarea terenului folosindu-se tot mijloace specifice, deoarece utilizarea gazonului artificial implica diverse activitati este nerecomandat eventualele denivelari.

Dupa aplatizare, se va aplica o asa numita “fundatie” inaintea amplasarii prorpiu zise, formata din pietricele descompuse, strat recomandabil a fi de cel putin 1 centimetru grosime. Odata indeplinita si aceasta formalitae, asemenea asezarii unui covor in living, se amenajeaza si straturile de gazon artificial. Acestea trebuie distribuite uniform pe intreaga suprafata de amenajat pentru ca la final sa formeze un tot. Un ultim pas il reprezinta o verificare in ansamblu a firelor de iarba, deoarece acestea trebuie sa stea in pozitie verticala. Astfel orientate, firele actioneaza ca o perna, are un effect de amortizare aunci cand calcam pe suprafata plana, asigurandu-ne confortul.

Vezi si:  Utilaje de constructii pentru imbunatatirea calitatii lucrarilor

In final, odata indeplinite aceste etape, va puteti bucura impreuna cu prietenii, familia, partenerii de afaceri, de amenajarea unui spatiu prietenos cu mediul, placut ochilor, perfect aplatizat, care ofera o senzatie un confort la atingere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.