Despre bijuteriile din inox chirurgical

1 minute, 22 seconds Read

Azi vom discuta in acest articol despre bijuteriile din inox chirurgical , bijuterii dintr-un metal cu specificatii necunoscute pe piata romaneasca.

Inca din secolul XVIII , chiar daca metalul nu respecta specificatiile din zilele noastre , se confectionau bijuterii din otel. Prima data au fost confectionate in Anglia, apoi in Franta pana la revolutia franceza.In zilele noastre otelul cucereste din nou prin noile sale caracteristici unice , bijuteriile din acest material dezvoltand o adevarata industrie la nivel mondial.

Ce este de fapt inoxul chirurgical?

Inoxul chirurgical se deosebeste de celelalte oteluri prin procentul ocupat de nichel in compozitie, fiind un metal ce nu se supune coroziunii, un metal antialergic, şi nu provoacă iritaţii ale pielii. Deci datorita caracteristicii antialergice , poate fi purtat si de personae alergice la nichel. Din acest material sunt confectioneaza atat implanturi cat si instrumentar chirurgical. Culoarea oţelului inoxidabil de calitate superioară din medicină este identică cu cea a oţelului inoxidabil obişnuit . Pot fi obtinute si alte culori printr-un procedeu special de decolorare , bijuteriile putand capata culori diferite ca negru , albastru , auriu. Este un metal foarte rezistent , nu se zgaraie usor , astfel bijuteriile din acest metal vor rezista ca stralucire un timp indelungat. Datorita caracteristicilor sale deosebite acest metal nu se decoloreaza la impact cu apa termala. Se pot purta in orice situatie opunand rezistenta la diferite substante chimice.

Lasand la o parte grandomania si snobismul, oamenii au inceput sa aleaga bijuterii din inox chirurgical chiar daca acestea nu sunt confectionate dintr-un metal pretios. Caracteristicile speciale fata de bijuteriile din metalele pretioase , pretul mult mai mic si diversitatea modelelor aparute pe piata fac ca aceste bijuterii sa dainuiasca in timp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.