Care sunt consecintele abuzului de omeprazol?

author
1 minute, 27 seconds Read

Omeprazolul este un medicament care apartine grupului de inhibitori ai pompei de protoni. Este vorba despre un medicament foarte util in anumite conditii. Dar, in cazul in care se abuzeaza de el sau de ia pe o durata mai lunga de timp, poate declansa anumite efecte adverse.

Grupul de medicamente care apartin grupei de inhibatori ai pompei de protoni au o puternica actiune asupra secretiei de acid in stomac, un lucru care le confera o mare putere terapeutica.

Sunt astfel in masura sa trateze simptomele de la anumiti pacienti care sufera de reflux gastro-esofagian sau de arsuri epigastrice. Sunt utile si pentru a preveni sangerarile digestive potentiale induse de medicamente.

Acest tip de medicament poate provoca deci o profunda inhibare a acidului, asociat cu un control simptomatic eficient si cu o vindecare rapida a leziunilor.

Dar, acest tip de medicament, are din pacate si anumite efecte nedorite. Chiar daca sunt rare si uneori sunt destul de lejere, dar in anumite cazuri poate duce si la alterari destul de puternice. Iar anumite studii au ajuns la concluzia ca folosirea cronica de omeprazole nu este in intregime sigur.

Efectele adverse ale abuzului de omeprazol

– Cefalele si vertij.
– Greturi si diaree.
– Dureri abdominale.
– Constipatie si flatulenta.
– Eruptie cutanata.

Alte reactii adverse mai putin curente, dar care sunt asociate cu consumul prelungit de aceasta substanta sunt legate de pierderea functiei de bariera defensiva a barierei gastrice. Acest efect secundar poate favoriza astfel schimbari in flora intestinala cu o proliferare a bacteriilor.

Abuzul de omeprazole poate sa fie un factor care te poate predispune la alterari in absorbtia si metabolismul anumitor substante. De altfel, se poate observa si anumite fracturi ce apar la cei care abuzeaza in mod crronic de omeprazol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.