Istoria motocicletelor Vespa

author
1 minute, 50 seconds Read

Piaggio a inceput fabricarea scuterelor in anul 1946, la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, ca parte a programului de reconstructie a Italiei. Vespa a devenit un scuter iconic, popular in lumea intraga, datorita aspectului si valorii sale, pentru ca a dat dovada de foarte multe calitati. Au un rafinament aparte, iar piesele Vespa sunt intotdeauna de o calitate excelenta.

Cine are un scuter Vespa se indragosteste iremediabil de aceasta marca

Inspiratia celor de la Piaggio pentru un scuter Vespa a venit de la Cushman Lincoln. Vehiculul, usor de condus, cu un aspect deosebit de frumos, de culoare pastel a inceput sa vanda lent in primul an. Cu toate acestea, cei de la Piaggio nu s-au lasat si au avut castig de cauza. Vanzarile Vespa au prins avant cand a fost prezentat in filmul clasic „Vacanta la Roma”, in 1952.

In anul 1960, aproximativ doua milioane de scutere Vespa au fost vandute, ridicandu-se la 10 milioane de unitati la un deceniu mai tarziu. De-a lungul timpului, au tot fost facute imbunatatiri ale designului la scutere, cum ar fi la piese Vespa precum suspensia de pe spate, dar si la motoare. De asemenea, a fost montat un far pe ghidon.

In total, de-a lungul istoriei Vespa, au existat 34 de modele diferite construite. Acestea au fost produse atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Au motoare de la 50cc pana la 280cc. Cu aceste scutere poate sa mearga si un pasager. Este o experienta tare placuta sa mergi cu un astfel de scuter prin oras, este un model cochet si frumos.

Vezi si:  Lantul de distributie, de ce se poate defecta

Sunt ideale pentru plimbarile de weekend, iti ofera o experienta unica. Insa sunt si mijlocul de transport perfect prin oras, in conditiile in care traficul devine din ce in ce mai aglomerat pentru soferi, caci pentru ei traficul reprezinta un adevarat cosmar!

Daca ai un model mai vechi, trebuie sa tii cont de un aspect legat de cumpararea pieselor de schimb.

Insa piese Vespa pentru scuterele de epoca, mai vechi, sunt mai greu de gasit, este nevoie de o cautare mai amanuntita pentru a le gasi pe cele mai bune. Insa exista destule magazine online care ofera asemenea piese Vespa, originale!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.