Merita sa cumperi o alarma auto buna?

2 minutes, 11 seconds Read

Indiferent daca stai intr-o zona mai mult sau mai putin periculoasa, daca stai in mijlocul orasului sau mai aproape de periferie, daca parchezi masina intr-o parcare sau pentru cateva minute in oras, masina ta poate fi oricand obiectul unui act de vandalism sau furt. Acesta este si motivul pentru care cei mai multi soferi deja nu mai concep ideea de masina fara alarma auto. Este cea mai sigura metoda prin care sa iti protejezi masina.

Prin simpla instalare a unei alarme auto asiguri pentru automobilul tau o protectie de baza. Prin simpla instalare a alarmei, aceasta are de cele mai multe ori un beculet care lumineaza constat si indica faptul ca masina este protejata, ceea ce poate indeparta un posibil hot de masini. In cazul in care nu este descurajat de prezenta acestui beculet sirena alarmei il va determina sa abandoneze ideea de a fura masina, chiar si prin faptul ca te anunta pe tine sau pe cei din jur ca se intampla ceva in neregula si este momentul sa actioneze.

Avand in vedere numeroasele metode prin care un hot de masini poate dezactiva o alarma auto, dar si nevoia de diverse alte functii pe care le poate avea o alarma, producatorii acestor dispozitive au inceput sa le dezvolte din ce in ce mai mult si le fac din ce in ce mai inteligente. Astfel ca, o alarma auto buna are o baterie auxiliara, pentru ca in momentul in care cineva incearca sa o dezactiveze de la bateria masinii aceasta sa continue sa functioneze fara probleme. Mai mult decat atat, in momentul in care se declanseaza, alarma poate bloca intreaga masina sau chiar poate impiedica furtul prin tractare, astfel incat nimeni sa nu aiba vreo sansa sa afecteze masina. Exista si alarme care au senzori speciali pentru geamuri sparte, sau senzori inteligenti care nu se activeaza la orice miscare (pentru a nu deranja vecinii constant, cand nu e cazul unui furt).

Vezi si:  Cum iti pregatesti masina pentru plecarea in concediu?

Dincolo de ceea ce tine de furtul masinii, o alarma auto poate sa aiba si alte functii destul de utile precum: aprinderea farurilor de la distanta, pentru a-ti fi mai usor sa o gasesti intr-o parcare slab iluminata, deschiderea portbagajului fara sa fie nevoie sa dezactivezi sistemul alarmei.

In mod clar, o alarma pentru masina trebuie aleasa in functie de cum folosesti masina si unde obisnuiesti sa o parchezi. Daca parchezi masina in locuri cu risc crescut de furt, in mod clar si functiile alarmei ar trebui sa fie mult avansate astfel incat sa nu risti nimic. Chiar daca vorbim de o investitie initiala mai mare, aceasta iti poate asigura linistea pe termen lung ferindu-te de pericolele existente.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.