Konjac reprezinta secretul japonezelor de slabit. Mai putin caloric decat laptucile, acesta contine o fibra « magica » care elimina senzatia de foame si este extrem de utila atunci cand ne dorim sa slabim cateva kilograme.
Konjac, acest tubercul asiatic este vedeta in Japonia in domeniul slabitului. In Europa celebrul Pierre Dukan este cel care a popularizat-o in anii 2000 integrandu-l in cadrul celebrului regim care ii poarta numele. In zilele noastre konjac se gaseste cu usurinta in supermarketuri si in magazinele bio. Practic, konjac poate inlocui fara probleme pastele sau orezul si sa fie gatit in mai multe feluri.
Konjac este mai light decat salata. Konjac este compus din fibre in proportie de 70% si restul este doar apa. Nu este de mirare faptul ca aportul sau caloric este derizoriu. 100g de konjac contine doar 10kcal in timp ce salata, considerat vedeta in materie de diete, contine putin mai multe calorii. Este unul din rarele alimente pe care le putem consuma intr-o cantitate mare fara sa influentam in vreun fel acul cantarului.
Este bogat in fibre care confera senzatia de satietate. Konjac contine o fibra magica si anume glucomanan. In prezenta unui lichid (apa, lapte), aceasta fibra solubila formeaza un gel compact si vascos care absoarbe pana la 100 de ori greutatea sa in apa. Consecinta – in stomac, efectul de masa umple stomacul. Cireasa pe tort, acest gel ultra vascos se dovedeste a fi o veritabila capcana pentru grasimi si zaharuri, care incetinesc digestia si asimilarea.
Scade colesterolul. Si acest lucru este dovedit. Nu doar ca scade nivelul global de colesterol dar, in plus, imbunatateste raportul bun/rau. Conform studiilor, consumand 10g de glucomanan pe zi, observam o scadere mica a nivelului de colesterol, cu 11% pe saptamana.