Cresterea in greutate dupa 25 de ani si riscul de deces prematur

Cresterea in greutate dupa 25 de ani si riscul de deces prematur

author
1 minute, 57 seconds Read

Cresterea in greutate dupa 25 de ani si riscul de deces prematurStiai ca persoanele care devin obeze in prima jumatate a vietii au un risc de deces prematur cu 22% mai mare. Acestea au si un risc mai mare de deces cauzat de boli cardiovasculare. Cercetatorii de la Facultatea de Sanatate Publica de la Universitatea Huazhong din China au realizat un studiu in aceasta privinta. Acceseaza https://www.ucoz.ro/sanatate/ pentru mai multe informatii.

   Descopera ce implica acest studiu

In cadrul acestui studiu au fost analizate datele a peste 36.000 de persoane in varsta de 40 de ani care au fost cantarite si masurate si care au consemnat greutatea pe care o aveau la 25 de ani. In timpul celor 12 ani de monotorizare a acestora s-au inregistrat 10.500 de decese.

Persoanele care au devenit obeze in intervalul 25-47 de ani  au avut un risc de mortalitate crescut cu o cincime pe cand persoanele obeze care au reusit sa slabeasca nu au avut risc de deces prematur.

„Obezitatea stabilă de-a lungul vârstei adulte, creșterea în greutate din tinereţe până în a doua parte a vieţii și pierderea în greutate de la vârsta adultă mijlocie până la vârsta adultă târzie au fost asociate unui risc mai mare de deces. Rezultatele evidenţiază importanţa menţinerii greutăţii normale de-a lungul vârstei adulte, în special prevenirea creșterii în greutate la începutul celei de-a doua jumătăţii a vieţii, pentru prevenirea deceselor premature în viaţa ulterioară”, au concluzionat autorii studiului.

Specialistii sustin ca sunt necesare mai multe studii pentru a putea descoperi care sunt mecanismele de la baza legaturii dintre modificarea greutatii la varsta adulta si mortalitatea.  Pierderea in greutate este tot mai dificila mai ales daca se obisnuieste sa se manance pe sistem nervos.  Cu toate astea cercetatorii sugereaza ca prevenirea cresterii in greutate este mai importanta decat pierderea in greutate.

Vezi si:  Ce trebuie sa stim despre mierea de Manuka

Tam Fry, purtator de cuvant al Forumului National pentru Obezitate a declarat „Mesajul pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase pe parcursul vieţii nu poate fi mai clar. În urmă cu aproximativ 12 ani, respectatul «Foresight Report» a uluit pentru prima dată Marea Britanie estimând că a fi gras poate însemna pierderea a 13 ani de viaţă. Dar, având în vedere creşterea continuă a internărilor în spitale asociate obezităţii, puţine persoane par să fi ascultat”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.