Regenerare Gingivala cu Terapie Electromagnetica

2 minutes, 41 seconds Read

Degradarea tesuturilor gingivale poate avea consecinte grave: pierderea dintilor, retragerea gingiilor, formarea de infectii parodontale, etc… Cei mai multi pacienti care au probleme cu gingiile dezvolta in cativa ani parodontoza iar aceasta afectiune duce de cele mai multe ori la pierderea dintilor. Practic, aparitia sangerarilor gingivale la periaj si retragerea gingiilor sunt semne clare ale bolii parodontale.

Tehnica moderna si cercetarile din ultimii ani au permis dezvoltarea de noi tratamente pentru afectiunile gingivale si pentru parodontoza. Toate tehnicile noi de tratament pentru parodontopatii au cateva puncte comune:

–        Sunt evitate tehnicile invazive, operatiile gingivale. Aceste interventii fac mai mult rau decat bine deoarece se reduce mult capacitatea de regenerare in zona operata.

–        Indepartarea tartrului dentar si a placii bacteriene este obligatorie in tratarea gingivitei si parodontozei.

–        Se pune mult mai accent pe stimularea regenerarii celulare.

O astfel de tehnica noua de regenerare gingivala se numeste Electronic Doctor si a fost creata de o echipa de cercetarori romani si francezi. Regenerarea gingivala Electronic Doctor se realizeaza prin stimularea cu unde electromagnetice a tesuturilor care au avut de suferit in urma infectiilor parodontale. Aparatul cu care se face aceasta stimulare (poarta acelasi nume cu procedura) emite anumite unde electromagnetice care pun in miscare mecanismele naturale de regenerare ale grupurilor celulare pe care undele sunt aplicate.

Folosirea undelor electromagnetice in aceasta metoda de tratament induce in eroare multi cititori care asociaza aceasta metoda cu tehnici, aparent asemanatoare, folosite de vindecatorii prin biorezonanta. Electronic Doctor nu trebuie confundat cu “tratamentele” prin biorezonanta! Iata cateva diferente:

–        Electronic Doctor este un dispozitiv medical aprobat de Ministerul Sanatatii, cu marcaj CE (medical device class II);

Vezi si:  Yuzu, un citric asiatic care debordeaza de energie

–        Terapia cu Electronic Doctor poate fi facuta doar in prezenta personalului medical calificat.

–        Mecanismul de regenerare este documentat stiintific. In faza de cercetare s-au facut teste pe culturi celulare, voluntari, etc…

–        Electronic Doctor este diferit atat prin caracteristicile curentilor electromagnetici emisi cat si prin metoda de aplicare a acestor curenti.

–        Campurile electromagnetice emise de dispozitivul Electronic Doctor variaza in putere si frecventa deoarece se urmareste stimularea cu campul ‘regenerator’ care are parametri optimi a tuturor tesuturilor dintre ansele aparatului.

Tehnica de tratament cu electromagnetism este folosita de multe clinici stomatologice din Europa. Tratamentul este eficient si pentru tratarea parodontozei cat si pentru prevenirea acestei boli. Stimularea regenerarii nu este singura etapa a tratamentului, Electronic Doctor fiind un tratament in 4 pasi:

–        Diagnosticarea – in primul rand este necesara identificarea zonelor afectate de parodontoza sau gingivita, evaluarea pierderii osoase si gingivale, identificarea problemelor de ocluzie dentara,  etc…

–        Curatarea Tartrului – detartrajul este necesar. Daca nu se indeparteaza tartrul regenerarea va fi insuficienta.

–        Reglarea Ocluziei dentare – se asigura o distributie uniforma a fortelor la care sunt supusi dintii in timpul masticatiei.

–        Regenerare gingivala si osoasa Electronic Doctor.

Care sunt avantajele tratamentului Electronic Doctor:

–        Se pot trata dintii care se misca. Prin tehnicile clasice de incetinire a evolutiei parodontozei acesti dinti sunt de cele mai multe ori inlocuiti cu implante dentare.

–        Tratamentul nu este dureros si nu necesita anestezie.

–        Poate fi folosit pentru accelerarea osteointegrarii implantelor dentare.

–        Se pot trata 3 dinti invecinati in acelasi timp.

–        Pretul unui astfel de tratament este mult mai accesibil decat pretul implantelor dentare.

Vezi si:  Educatia copiilor cand vine vorba de stomatologie

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.