Interpretarea viselor din perspectiva Cabala

1 minute, 50 seconds Read

Interpretarea viselor este o adevarata obsesie pentru majoritatea oamenilor. Inca din cele mai vechi timpuri, visele interpretate au ocupat un loc de cinste in scrierile oamenilor si fiecare a cautat sa deschida cel putin o data in viata un dictionar de vise, care sa explice fiecare detaliu al unui vis marcant.

Daca aproape orice dictionar de vise are anumite interpretari pentru elementele visate, exista si o perspectiva mai deosebita, impartasita de adeptii Cabala.

Acestia considera cu tarie ca intreaga noastra viata este un vis, iar visele sunt, de fapt, o conectare la adevarata realitate.Practic, viata este visul sufletului si incepe in momentul in care te nasti, terminandu-se atunci cand mori.

Ce considera adeptii Cabala ca se intampla in timpul somnului?

Potrivit acestei teorii, in vise, sufletul nostru face o calatorie astrala, legandu-se extrem de putin de corpul fizic. In timpul somnuliu, sufletul nu tine cont de regul spatio temporale, putand sa se deplaseze atat in trecut, cat si in viitor, pe intervale foarte mari de timp. Astfel, se explica diversele flashbackuri si premonitii care apar deseori, la majoritatea oamenilor.

Nu toate visele reprezinta insa o calatorie astrala, ci doar o parte dintre ele. Restul, sunt doar reprezentari ale subconstientului, privind problemele din timpul zilei. Astfel, visele pot trage un semnal de alarma in ceea ce priveste diverse probleme, care sunt neglijate in timpul zilei.

Cum se interpreteaza visele din punctul de vedere al adeptilor Cabala?

Potrivit lor, fiecare vis contine doua parti. Una dintre parti este adevar, in timp ce de-a doua este minciuna. Rolul nostru este acela de a descoperi diferentele dintre bine si rau sau dintre minciuna si adevar. Se pare ca intre miezul noptii si ora 5 dimineata, visam mai mult adevar, restul somnului avand o proportie mai mare de vise cu neadevaruri.

Vezi si:  Tratamente balneo la Hotel Termal din Baile Felix

Cosmarurile reprezinta o reactie a subconstientului la faptul ca timp de mai multe zile nu am realizat nimic din punct de vedere spiritual, in timp ce visele pozitive reprezinta confirmarea faptului ca viata noastra este traita asa cum trebuie.

Conform Cabala, daca avem cosmaruri este bine sa nu le povestim nimanui, in timp ce, daca avem vise frumoase trebuie sa le impartasim unui numar mare de apropiati, pentru a deveni realitate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.