Alimentatia si dieta

author
1 minute, 18 seconds Read

Una dintre cele mai mari greşeli care se pot strecura atunci cand incepeti o dieta de slabit este mâncatul târziu în noapte. Persoanele care nu mănâncă aşa cum trebuie în timpul zilei sfârşesc prin a se ghiftui noaptea. Dacă sunteţi dependenţi de muncă, aceasta poate fi singura voastră clipă în care să vă opriţi suficient cât să vă bucuraţi de mâncare!

Sau poate inspectaţi frigiderul în toiul nopţii? Mâncarea consumată noaptea rămâne în stomac şi adeseori poate tulbura somnul. Este greu asimilabilă, deoarece organele digestive sunt în faza de repaus şi de regenerare. De asemenea, secreţia enzimelor digestive este scăzută în poziţia orizontală. Aşadar, nu vă culcaţi imediat după ce aţi mâncat. Faceţi o plimbare înainte!

Anumite persoane urmează diete de slabit fară  un program bine stabilit. Orele de masă sunt fixate în funcţie de orele lor de lucru sau ale celorlalţi membri ai familiei. Acestea sunt cazuri fericite, deoarece, în pofida originii lor, efectul este acela de a regla mesele.

Secreţia enzimelor digestive este scăzută în poziţia orizontală. Aşadar, nu vă culcaţi imediat după ce aţi mâncat. Faceţi o plimbare înainte!

Persoanele care se trezesc în fiecare dimineaţă la ora şapte, iau micul-dejun la ora nouă, prânzul la unu şi cina la şase jumătate seara vor avea un sistem digestiv mult mai eficient faţă de cei care nu şi-au structurat mesele principale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.