Schimbati atmosfera camerei in doar cativa pasi

1 minute, 43 seconds Read
Atmosfera unei camera depinde nu doar de felul in care aceasta este mobilata, ci si de paleta de culori. Se stie ca rosul energizeaza insa poate fi obositor iar albastrul calmeaza, dar este o culoare rece. A schimba  canapeaua ori perdelele pentru a obtine un anume efect nu este intotdeauna la-ndemana oricui. Exista o solutie mult mai simpla insa, cu efecte mult mai subtile ce elimina riscul de prea multe becuri in camera. Acestea, din fabricatie sunt fie albe, fie transparente, iar cele care vin in diverse culori sunt extreme de scumpe, insa becurile pot fi pictate foarte simplu acasa.
Iata cum puteti schimba atmosfera camerei cu minimum de efort si cheltuiala:

  • 1 Stingeti lumina si asteptati cateva minute inainte de desuruba becul pentru a ii oferi sansa sa se raceasca. Asigurati-va ca toti cei prezenti stiu ca lucrati la becurile din camera si nu incearca sa aprinda lumina.
  • 2 Spalati becul cu detergent de vase si apa calduta pana cand aceasta este perfect curat pentru ca vopseaua sa adere usor.  Clatiti si asezati pe un ziar pana se usuca complet.
  • 3 Pentru a vopsi becul veti avea nevoie de vopsea rezistenta la caldura, acestea vin de obicei sub forma de spray si se gasesc la orice magazine de specialitate.  Podeaua trebuie acoperita cu ziare pentru a evita neplaceri. Sprayul se foloseste la o distanta de aproximativ  20 cm de bec, in functie de instructiunile de uitilizare aceasta distanta poate sa difere.
  • 4 In functie de intesitatea dorita va fi nevoie de mai multe straturi de culoare, este de preferat ca fiecare strat sa se usuce inainte. Cu fiecare strat insa, este bine de stiut ca intensitatea luminii scade.
  • 5 O alta alegere importanta este  culoarea vopselei. Rosu si gablen sunt culori calde, acestea vor da camerei o atmosfera de vara, relaxanta si sunt perfecte pentru dormitoare ori livinguri pe cand alabstru face o camera sa para mai racoroasa, revigoranta exceptionala pentru birouri ori zone de lucru.
  • 6 Dupa ce becurile s-au uscat complet, tot ce ramane de facut este sa le reinsurubati si sa va bucurati astfel de noul farmec al camerei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.