Scarile interioare de lemn – intre tehnologie si arta

2 minutes, 1 second Read

Atat de simple si, totusi, atat de complexe, scarile interioare pot avea un rol extrem de important in designul interior al unei locuinte, atat din punct de vedere practic, cat si estetic.

Partea buna la utilizarea scarilor interioare este ca, avand materialele, ideile si profesionistii potriviti, puteti duce imaginatia la limite pe care nici nu vi le-ati imaginat.

Scarile interioare nu sunt doar o legatura intre doua niveluri, ci un element arhitectonit major, care poate transforma o intrare obisnuita intr-una grandioasa. Desi par ceva generic si banal, o scara interioara v-ar putea defini stilul si etala intregul decor. Adaugand casei o scara interioara unica, deosebita, ornand barele si treptele si utilizand materiale interesante, puteti imbunatati substantial intregul design interior, asigurandu-va, de asemenea, ca e ceva cu care va veti mandri.

Cand va hotarati ce tip de scara interioara veti adauga locuintei, primul si cel mai important lucru ce trebuie luat in considerare este spatiul. Nu orice tip de scari se va potrivi oricarei locuinte: de exemplu, o scara interioara dubla sau in spirala va merge doar pentru o intrare mare, astfel, pentru o intrare mica, va trebui sa optati pentru o scara dreapta sau in forma de L. Dupa ce v-ati hotarat asupra dimensiunilor, mai puteti elimina din optiuni alegand o scara cu aspect adecvat intregii locuinte: o scara dreapta sau in forma de L, ori putin curbata, va oferi un aer de eleganta si simplitate, pe cand o scara spirala va oferi un aspect excentric.

In ceea ce priveste materialele din care scarile vor fi construite, e bine sa se tina cont de restul locuintei si de parchetul din locuinta dumneavoastra. Scarile interioare din lemn masiv, exotic, la fel ca si parchetul, vor fi mai rezistente si vor oferi si un aer clasic, elegant.

Vezi si:  Iti spunem de ce ai nevoie de un sistem de rulouri exterioare

In rest, decorarea treptelor de lemn ramane la imaginatia si gusturilor celor ce le vor calca. Exista mii si mii de metode prin care puteti experimenta pentru a avea un model unic de scari interioare. Avantajul este ca puteti experimenta cu aproape orice, atat timp cat tineti cont si de functionalitatea de baza. Treptele pot fi colorate, desenate sau inscriptionate cu mesaje sau chiar transformate in sertare sau, pentru cei mici, in tobogan. Balustrada poate fi decupata, poate avea forme ciudate, poate fi transformata in rafturi de biblioteca sau poate lipsi, in functie de gusturile si necesitatile fiecaruia.

Puteti gasi cateva idei de scari interioare cu trepte din lemn aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.