CST_9506

Cum stiu ca lucrez cu un designer de interior bun? Arhitectii de la Creativ Interior te sfatuiesc la ce sa fii atent mai ales in epoca post-covid

6 minutes, 37 seconds Read

CST_9506Pandemia a retrasat coordonatele după care ne ghidăm în viață, iar așteptările noastre s-au modificat; trecând prin cea mai lungă perioadă de izolare la domiciliu din istorie, am învățat să prețuim altfel spațiile, fie că vorbim de case, birouri sau restaurante.

În epoca post-covid, spațiul se vindecă prin design. Iar designerii de interior se transformă în doctorii spațiului. Arhitecții de la Creativ Interior, Octav Roman și Natalia Berezovskaia, te sfătuiesc la ce să fii atent atunci când îți alegi designerul de interior care să îți vindece spațiul.

Designerul de interior, pârghia dintre personalitatea și spațiul tău 

Un designer de interior bun va ajunge să te cunoască. Va vrea să îți știe tabieturile, pasiunile, stilul de viață, să știe cum te fac unele culori să te simți și ce îți inspiră texturile. Din acest punct de vedere, designerul este legătura directă dintre personalitatea și spațiul tău – tu îi spui cum ești, iar el transpune totul în spațiu.

Departe de a fi doar un profesionist, designerul de interior trebuie să fie un bun ascultător, ca să înțeleagă nu doar nevoile, ci și dorințele tale. Receptivitatea și înțelegerea sunt atributele cheie ale unui designer de interior, dar e important ca ele să existe și de partea clientului. Un designer de interior bun vede unde există nereguli în lucrurile pe care ți le dorești și va propune ceva cu care s-ar putea să nu fii de acord, însă va avea dreptate.

E de datoria unui designer de interior să își sfătuiască clienții cu privire la lucrurile care ar putea fi făcute altfel – un designer de interior bun nu e cel care face întocmai ce îți dorești, ci cel care îți explică de ce lucrurile pe care ți le dorești nu se pot materializa și vine cu soluțiile optime.

Doctorul spațiului, focus atât pe detalii, cât și pe imaginea de ansamblu

Vezi si:  Agentie de servicii online

Designerul de interior eficient are în vedere o problemă, analizează soluția, iar în final triază opțiunile pe care le are la dispoziție pentru a rămâne cu cea mai bună variantă. Un designer de interior bun nu uită niciodată viziunea de ansamblu atunci când se concentrează pe detalii și viceversa – detaliile nu îl distrag niciodată de la totul unitar pe care trebuie să îi creeze, fie că e vorba de amenajarea unui living, unui restaurant sau de amenajare curte.

Mai mult decât atât, designerul de interior știe că perfecțiunea absolută poate fi atinsă doar atunci când o serie de pași sunt urmați, iar atenția lui e împărțită în două direcții: pe de-o parte, lucrul de care se ocupă acum, iar pe de cealaltă parte, felul în care va afecta lucrul de care se ocupă acum amenajarea finală.

Designerii propun un stil, o tematică pe care o aplică în toată locuința care trebuie amenajată. Greșeala clienților care fac proiectul pe cont propriu este că nu aplică această regulă și de multe ori fiecare cameră arată diferit de cealaltă, ceea ce crează un dezechilibru al atmosferei generale din casă. Ca să evitați această situație mai bine apelați la un designer care poate să armonizeze toate detaliile atunci când lucrează la proiectul de design. – Natalia Berezovskaia, arhitect Creativ Interior

Transformă dorințele tale în cea mai bravado variantă a lor 

Un designer de interior bun înțelege cu adevărat ce îți dorești, dar acționează ca un factor motivant asupra ta pentru că știe că spațiul poate mai mult de atât; alegem adesea să rămânem moderați și să nu părăsim acel safe space atât de confortabil, însă designerul de interior reușește să spargă tiparul convențional pe care vrem să îl urmăm și să ne transforme dorințele în cea mai curajoasă variantă a lor.

Ancorați în viziune și intuiție, designerii de interior văd potențialul spațiului încă de dinaintea clientului și pot astfel să îl propulseze în viitor: ce va vrea clientul meu de la acest spațiu în 5 ani? Noi nu avem capacitatea să ne dăm seama cum se vor modifica nevoile noastre și ale spațiului în timp, însă un designer de interior bun are această intuiție.

Vezi si:  Aparate ieftine de aer conditionat

Designerul de interior, décor artistul care gândește estetico-funcțional

Când ne imaginăm cum va arăta casa visurilor noastre, descriem estetic. Știm culorile, formele, compartimentarea, chiar și finisajele finale. Însă pierdem adesea un aspect la fel de important ca cel estetic: latura funcțională. Un designer de interior bun știe să le echilibreze, iar soluțiile pe care le propune sunt inovatoare și răspund atât cerințelor estetice, cât și celor utilitare.

De exemplu, amenajarea bucătăriei vine ca o provocare. Trebuie să fie un spațiu estetic și primitor, care să găzduiască familia la masă, dar trebuie și să îndeplinească anumite caracteristici funcționale. Mai ales pe fond pandemic, vrem ca bucătăriile noastre să fie cele mai sigure spații din întreaga casă, așa că un designer de interior poate veni cu soluții și cu idei de amenajarea unei bucătării smart. Când vine vorba de aceste modele de bucatarii, digitalizarea este pilonul de sprijin, iar întreg spațiul (de la spațiile de depozitare și până la dimensiunea electrocasnicelor) suferă modificări.

Un designer de interior bun reușește să transforme spațiului într-unul mai mult decât funcțional, în timp ce îi oferă și latura estetică. Concomitent – designerul conturează spații care să răspundă la cerințele complete – atât dorințelor (estetica spațiului), cât și nevoilor (funcționalitatea și ergonomia).

Contează, mai mult ca oricând, CUM te simți într-un loc: cât e de sigur, cât e de reconfortant, cât e de modern. Are loc o cursă a siguranței și a protecției îmbinate cu esteticul și cu functionalitate. Suntem pe buza unei revoluții estetice în care, spunem noi, more is better. – Octav Roman, arhitect Creativ Interior

Vezi si:  Usi Deko Doors, o prima impresie buna pentru o locuinta

Designerul de interior bun vine cu de ce-ul din spate

Alături de soluțiile și ideile pe care le propune, un artist al spațiului va veni întotdeauna cu de ce-ul din spatele deciziilor. Un designer de interior bun nu se va limita la a spune că facem așa pentru că așa trebuie, ci îți va explica, pe înțelesul tău, mecanica spațiului. Matematica spațiului și rigorile pe care acesta le are. Alături de soluțiile sale se află întotdeauna motivațiile – fiecare pas dintr-o amenajare se face conștient, cu sens și motivat – nimic nu se face doar pentru că trebuie.

Designerul de interior este mai mult decât persoana care îți amenajează spațiul – e doctorul care vindecă spațiul și care îți îmbunătățește calitatea locuirii, care intuiește necesitățile tale, care te ajută să economisești bani și, chiar mai important de atât, timp.

Mai mult decât atât, un designer de interior creează totul unitar de care ai nevoie în spațiul tău: un concept care să curgă lin, în care toate lucrurile să aibă sens. Matematica spațiului creează fascinație, iar un designer de interior bun reușește să o scoată la iveală. Într-un an în care suntem epuizați și copleșiți din cauza pandemiei, un designer de interior bun ne asigură nu doar garanția calității, ci și conturarea unui spațiu în tihnă, fără motive de anxietate în plus.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.