Traditia marturiilor pentru botez

1 minute, 32 seconds Read

Botezul a fost, este si va fi unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui om. Fiind prima taina fundamentala a Bisericii, botezul este “modalitatea” / calea prin care o persoana devine membru al trupului tainic al lui Hristos. Taina se savarseste de catre un preot, la patruzeci de zile dupa nastere, in Biserica. In cazuri speciale, botezul poate avea loc si in alte locuri (spital, acasa).
Bineinteles, pentru ca totul sa fie perfect, trebuie sa se respecte anumite obiceiuri si traditii. Ce insemna asta? Inseamna ca pe langa pregatire, implicare si foarte multe cheltuieli o sa mai aveti nevoie si de cateva accesorii: marturii botez, cadouri, invitatii, lumanari. Mai pe scurt, tot tacamul.
Va intrebati ce sunt marturiile pentru botez? Foarte putine persoane stiu dar marturiile stau drept multumire si amintire pentru invitati. Rolul acestora este foarte special pentru ca trebuie sa-i reprezinte atat pe cei care organizeaza botezul (parintii), cat si evenimentul in ansamblu.
De unde vine aceasta traditie? Aristocratii de pe vremuri obisnuiau sa la foloseasca la diferite momente importante din viata: nunti, botezuri, aniversari etc. Pe atunci, marturiile erau facute din obiecte foarte pretioase: aur, argint, pietre pretioase, cristale sau portelan.
Fiind din ce in ce mai importante in ecuatia organizarii unui eveniment, marturiile au devenit din ce in ce mai cautate. Cele mai frumoase contin deseori: figurine, panglici, lumanari, poze, modele personalizate , placute inscriptionate, borcane pline cu petale de flori / miere / dulceata, bomboane, perne sau baloane. Daca stam bine sa ne gandim, exista cate un model pentru toate gusturile. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa le cautati.
Unde puteti sa gasiti cele mai multe modele de accesorii botez ieftine? De cele mai multe ori online! In ultima vreme, tot mai multe site-uri s-au specializat in accesorii pentru diferite evenimente si va ofera produse la preturi mult mai accesibile fata de magazinele obisnuite.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.