balet

Baletul, o poveste fara sfarsit!

author
1 minute, 48 seconds Read

Indiferent daca ai luat contact cu o balerina sau ai pasit intr-o scoala de balet, sigur ai realizat faptul ca baletul este o forma de dans care spune o poveste frumoasa, exprima o stare de spirit si reflecta bucuria sufletului care intelege muzica. Baletul este gratie, este mistic, el permite dansatoriilor sa efectueze miscari care depasesc naturalul si obisnuitul insa daca aceste miscari sunt efectuate corect si daca se realizeaza echilibrul necesar intre trup si suflet, ele arata atat de natural si frumos!

Dansatorii, cei care urmeaza cursuri balet, trebuie sa fie capabili sa pluteasca prin aer in moduri cat mai ciudate si sa dea impresia ca sfideaza gravitatia, trebuia sa de-a senzatia ca degetele, picioarele, defapt corpul lor este unul mistic, venit parca dintr-o alta lume sa ne spuna o fascinanta poveste despre emotie. Unele miscari efectuate de acesti tineri care se antrezeaza zilnic la casa de balet sunt atata de complexe incat publicului ii este greu sa urmareasca intregul scenariu declansat pe scena dar asta nu poate insemna decat ca productia derulata este una bine pusa la punct de acea scoala de balet.

Comparativ cu orice sport sau activitate artistica care se desfasoara in grup, baletul pune accent si pe sincron, fluditate. Probabil de aici porneste si aceea emotie de care vorbeste aproape orice individ cand este intrebat despre balet, avand in vedere ca in momentul antrenamentului la cursuri de balet, acesti dansatori dau tot ce au mai bun din ei si sunt in permanenta in postura de a scoate din ei cele mai pretentioase caracteristici, nu e de mirare ca acestia sunt unii dintre cei mai sensibili si frumosi oameni ai pamantului.

Indiferent daca ai urmat sau nu cursuri, baletul reuseste sa te miste si sa te surpinda tocmai prin faptul ca este un lucru simplu dar totusi atat de complicat. Probabil scoala de balet este o institutie care te educa sa devi un om simplu dar totusi complex si plin de lumina, prin simplul fapt ca te ajuta sa gasesti la un moment dat echilibrul de care ai nevoie pentru a functiona in parametrii ceruti la un moment dat de societate, de public, de tine, de sufletul tau!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.