Descrierea si folosirea unui aparat cu aerosoli

1 minute, 36 seconds Read

Un nebulizator este un compresor, sau o pompa, care este folosit la administrarea medicamentelor prin inhalare. Un nebulizator obisnuit este vandut ca set si cuprinde compresorul nebulizatorului, rezervorul pentru medicament, masca si furtunul de doi metri. O prescriptie obisnuita pentru tratamentul prin inhalare de aerosoli este de patru ori pe zi, sau la fiecare sase ore, depinzand de recomandarile doctorului.

Nebulizatorul foloseste aerul din camera, pe care il comprima cu ajutorul compresorului, pentru al transmite, prin intermediul furtunului, la cupa nebulizatorului, care este cunoscuta si ca masca nebulizatorului. Compresorul forteaza aerul in cupa nebulizatorului, care antreneaza un mic disc sa vibreze, astfel tranformand medicamentul din lichid in aerosoli.  Cand medicamentul este tranformat in aerosoli, permite inhalarea acestuia. Cercetarile au aratat ca unele medicamente au o reactie mai rapida cand sunt inhalate decat atunci cand sunt consumate pe cale orala sub forma de capsule.

Un singur tratament cu aerosoli poate dura intre 7 si 10 minute, depinzand de cat medicament este in cupa si de puterea pe care o are compresorul.  Compresorul unui nebulizator are un debit de 14 litri pe minut la o presiune de 1.8-2.4 bari. Cantitatea de aer impins pe furtun nu este la fel de importanta ca presiunea la care este impins. La cumpararea unui aparat cu aerosoli trebuie luata in considerare presiunea pe care o dezvolta acel aparat. Cu cat este presiunea mai mare, cu atat mai va fi administrat medicamentul mai repede iar durata unui tratament se va micsora. Alt factor care va putea micsora durata unui tratament este  marimea cupei ( a mastii).

Vezi si:  Spitalul Akh Viena si faima acestuia

Mastile nebulizatorului difera in functie de producator. Cele mai eficiente sunt cele care au gaurile de expirare mai mici. Gaurile de expirare sunt folosite pentru evacuarea aerului expirat de pacient. Avantajul gaurilor de expirare mai mici este ca se produce o presiune in masca nebulizatorului, care face ca esofagul sa se dilate si sa permita inhalarea unei cantitati mai mari de medicament intr-un timp mai scurt.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.