Plante medicinale pentru hemoroizii externi

3 minutes, 2 seconds Read

Hemoroizii externi sunt acel tip de hemoroizi care apar in urma inflamarii unui grup de vene situate in zona anala. Hemoroizii externi in faza incipienta nu sunt periculosi, insa este recomandat sa ii tratati de indata ce isi fac aparitia deoarece boala se agraveaza foarte repede si astfel se poate ajunge la o nedorita interventie chirurgicala. Cauzele aparitiei hemoroizilor externi sunt dintre cele mai diverse, astfel ei pot sa apara datorita unei alimentatii necorespunzatoare si saraca in fibre, datorita lipsei de exercitii fizice sau datorita ridicarii unor greutati foarte mari.

Trateaza hemoroizii externi cu plantele medicinale

Boala hemoroidala se poate trata sub diferite forme, incepand cu utilizarea tratamentelor naturiste usoare si terminand cu nedoritele interventii chirurgicale. Plantele medicinale poseda un rol deosebit  de important in ceea ce priveste tratarea bolii hemoroidale, prin actiunea lor aceste plante pot reduce simtitor disconfortul creat de hemoroizi. Aceste plante medicinale se pot gasi atat in farmaciile de tip plafar cat si pe site-urile de specialitate. De asemenea, majoritatea plantelor medicinale se pot gasi si in componenta cremelor sau ceiaurilor naturiste, menite sa combata boala hemoridala.

–          Suflul, este extrem de util atunci cand zona anala este iritata provoacand mancarimi si dand pacinetiilor o senzatie de arsura.

–          Pulsatila, este o planta medicinala exterm de buna, care si-a dovedit eficienta de cele mai multe ori, iar prin actiunile ei aceasta poate stopa mancarimiile si durerile foarte mari provocate de boala hemoroidala.

–          Nux Vomica, este o planta foarte utila in ceea ce priveste tratarea mancarimiilor si durerilor cauzate de hemoroizi. De asemenea aceasta planta medicinala este foarte buna si in ceea ce priveste tratarea constipatiei cornice.

–          Acid Nitric, este unul dintre taratamentele indicate in procesul vindecarii hemoroizilor, astfel acesta este extrem de util pentru hemoroizi care sangereaza abundent. De altfel, acidul nitric elimina cu succes constipatia si amelioreaza durerile provocate de eliminarea scaunelor tari si voluminoase.

–          Galbenelele, sunt una dintre cele mai bune plante medicinale folosite pentru tratarea bolii hemoroidale, deoarece are un efect imediat de indata ce se aplica asupra ranilor deschise, precum hemoroizii externi.

–          Aloe, este o planta medicinala extrem de folosita  in mai toate domeniile medicinei, astfel datorita proprietatiilor sale, aceasta planta vine in ajutorul pacientiilor atunci cand se confrunta cu o temperatura ridicata si rectul sangereaza.

–          Psylliumul, are diferite efecte laxative si este o planta inrudita cu patlagina, iar aceasta planta este utilizata de regula pentru tratarea constipatiei pe termen scurt.

–          Azadirachta Indica, odata aplicata aceast planata are prorpietati dintre cele mai bune anti-inflamatoare, anti-bacteriane si desigur calmante.

–          Castanul salbatic, datorita proprietatiilor sale anti-inflamatoare are rolul de a imbunatatii si a tonifia intreg sistemul sangvin.

–          Ruscus Aculeatus, este o planta medicinala care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, iar aceasta benefica atat in cazul hemoroizilor externi cat si in cazul persoanelor care sufera de varice.

–          Berberis Aristata, datorita acestei plante medicinale care are rolul de a purifica sangele, pacientii sunt mai putin expusi riscului ca hemoroizii externi sa se agraveze datorita micoorganismelor.

Toate aceste plante sunt extrem de utile in procesul tratarii hemoroizilor externi, iar din compozitia lor se pot face diferite ceaiuri benefice pentru tratarea hemoroizilor. De asemenea, plantele medicinale se mai folosesc si in compozitia unor creme pentru hemoroizi, creme care se aplica direct pe zona afectata, avand rezultate dintre cele mai bune si in cel mai scurt timp posibil. Este bine ca pacientii sa stie ca pe langa aceste plante medicinale utilizate pentru tratarea hemoroizilor externi, trebuie sa aiba si o dieta bazata pe fibre si vitamine. De altfel toate aceste masuri, trebuie insotite si de cateva exercitii fizice si evitarea pe cat se poate a sedentarismului.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.