Cum influenteaza mineralele sanatatea noastra

Pentru a se mentine in forma si puternic, si pentru a functiona corespunzator organismul are nevoie de anumite minerale care indeplinesc si rol nutritiv. Desi foarte multi oameni pun semnul egalitatii intre minerale si vitamine, lucrurile nu sunt chiar asa. Asemeni vitaminelor, mineralele reprezinta nutrienti importanti regasiti in diversele produse alimentare. Diferenta dintre minerale si vitamine consta in faptul ca vitaminele sunt elemente organice, pentru ca au in continut carbon, in vreme ce mineralele sunt elemente anorganice.

Mineralele sunt aduse ca aport din alimentatie, asta daca pastram un regim alimentar variat, bazat in primul rand pe oleaginoase, legume si fructe.

Beneficiile pe care le aduc mineralele pentru organismul uman:

  • Echilibrul electrolitic este mentinut de sodiu si potasiu
  • Oxigenarea celulelor este realizata prin contributia nemijlocita a fierului
  • Scheletul si dintii sunt mentinuti sanatosi de fosfor si calciu
  • Cromul este esential pentru a transforma grasimile si proteinele in energie, contribuind si la eliminarea glucozei prezente in sange
  • Asimilarea fierului de catre organism se realizeaza prin prezenta nemijlocita a cuprului
  • Dezvoltarea mentala si fizica se realizeaza in prezenta iodului
  • Sanatatea aparatului cardio-vascular este aparata de catre magneziu, care mai asigura si functionarea normala a muschilor si oaselor
  • Producerea de enzime este favorizata de catre mangan

Atunci cand legumele si fructele prospete nu sunt la indemana, si mai ales in sezonul racoros, puteti apela la suplimentele nutritive. Acestea nu trebuie omise cu desavarsire, asa cum nici nu trebuie consumate intr-un mod exagerat. Noi recomandam gama de produse aloe vera oferite de catre Forever Living Products. Aloe Bits n Peaches este un produs ce se adreseaza in mod special copiilor. Aloe Bits n Peaches imbina proprietatile aloe vera, o sursa importanta de minerale si vitamine cu cele ale sucului de piersici, o sursa vitala de potasiu.

Vezi si:  De ce este apreciata echinacea in medicina moderna

Oricum ar fi, in orice anotimp nu trebuie sa neglijati ca alimentatia dumneavoastra sa contina minerale, pentru importanta lor vitala pentru sanatatea organismului.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.