Problemele dentare afecteaza dezvoltarea intelectuala !

1
1 minute, 15 seconds Read

Medicii avertizeaza ca ramase nerezolvate, afectiunile dentare ale copiilor si adolescentilor pot conduce la probleme digestive, probleme de vorbire, inabilitatea de a dezvolta o viata sociala normala sau chiar la scaderea respectului de sine. Aceste probleme trebuie insa tratate diferit, in functie de varsta copiilor. Cariile sunt asociate cu dintii permanenti, insa ele apar frecvent si in cazul dintilor de lapte si pot avea efecte negative asupra cresterii sanatoase a mugurilor dintilor permanenti. Netratarea dintilor de lapte mai poate avea consecinte pe termen lung si asupra intregului organism, infectiile dentare fiind transmise prin fluxul sangvin catre organele vitale.

Elevii pierd anual cateva zeci de ore de la scoala din cauza durerilor dentare sau tratamentelor de urgenta, datorate netratarii la timp a afectiunilor dentare. Din acest motiv, specialistii recomanda ca problemele dentare sa fie tratate in timpul vacantelor, in special vara, cand copii si adolescentii sunt relaxati si dispun de mult timp liber.

Clinica stomatologica Teddy Care din Pitesti vine in intampinarea parintilor oferundu-le posibilitatea de as aduce copiii si adolescentii la o consultatie gratuita, la o igienizarea profesionala la pret special si la orice tratamente stomatologice cu o reducere de 15 %, toata luna iulie. Mai multe detalii gasiti pe www.teddycare.ro.

Afectiunile dentare pot avea repercusiuni negative asupra dezvoltarii copiilor si adolescentilor. Acestia pot avea probleme de concentrare si de memorie, precum si probleme de dezvoltare sanatoasa la nivel fizic, cognitiv si intelectual. Unul din motive fiind lipsa vitaminelor si nutrientilor necesari deoarece acestia au  dificultati in a consuma anumite alimente.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Maria says:

    Asa este si sunt multi oameni care nu isi permit sa mearga la dentist de fiecare data cand au probleme cu dintii din cauza banilor si prefera sa stea cu dantura netratata pana ajung sa isi piarda dintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.