Reguli de urmat pentru alegerea unui sistem POS

1 minute, 42 seconds Read

Odata cu dezvoltarea afacerii pe care o detine, orice intreprinzator se va confrunta cu necesitatea de a achizitiona un sistem POS, care sa se potriveasca ca o manusa domeniului de activitate intreprins.Necesitate care daca nu e gestionata corespunzator poate costa destul de mult.

Investigarea nevoilor bussines-ului:

Orice comerciant isi pune intrebarea „Oare am nevoie de un sistem POS?”. Sunt afaceri mici si mari care au sau nu au nevoie de aceste solutii software si hardware de retail insa este bine de stiut ca un sistem POS vine si ca un element care aduce un plus de valoare firmei cum ar fi posibilitatea personalizarii bonurilor fiscale sau rularea de reclame pe display-ul vizibil clientilor etc. Un aspect demn de luat in calcul este feed-back-ul oferit de clienti atunci cand sunt chestionati referitor la gradul de multumire oferit de produse sau servicii.

Prospectarea pietei:

Inainte de achizitionarea sistemului se recomanda un studiu al pietei,elemente precum evolutia unui distribuitor,marketshare-ul acestuia precum si implementarile multiple finalizate cu succes ajuta la cea mai buna alegere.Deasemenea atunci cand se alege un anumit furnizor trebuie luat in vedere si suportul tehnic oferit ulterior cum ar fi:garantia extinsa,update-urile de aplicatii,update-urile critice ale sistemului etc.

Stabilirea bugetului de cheltuieli pentru un sistem POS:

In cazul acesta pretul ar trebui sa fie ultimul factor decizional in alegerea sistemului potrivit. Se recomanda a se lua in calcul toate perifericele necesare(computer,casa de marcat,UPS,cititor coduri de bare etc.) precum si software-ul adiacent(programe de contabilitate,program de gestiune,solutii de back-up,antivirus s.a.m.d). Astfel un buget prestabilit va elimina constrangerile ulterioare si va eficientiza  alegerea.

Vezi si:  Cizmele - incaltamintea ce poate fi purtata oricand

Achizitia sistemului POS:

Inainte de a achizitiona efectiv sistemul POS cel mai bine ar fi testarea unei versiuni demo/trial a acestuia.Un furnizor serios de sisteme POS va pune intotdeauna la dispozitia clientului acest serviciu.Astfel testarea va justifica cheltuielile facute pentru sistem. Se recomanda totodata solicitarea de referinte privitoare la vendor,astfel aspectele pozitive sau negative vor fi de folos pentru alegerea finala.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.