Ce influenteaza lumina unei lanterne

2 minutes, 0 seconds Read

Lumina, cel mai important factor de care tinem cont in momentul in care ne dorim sa cumparam o lanterna. Evident ca oricine apreciaza o lanterna care dureaza destul de mult, insa acest lucru tine de mai multi factori si de aceea este important sa-i cunoastem pentru a face alegeri care sa ne avantajeze si sa fie pe placul nostru.

Timpul in care o lanterna lumineaza tine foarte mult de temperatura la care este supus acumulatorul lanternei, dimensiunea sau numarul acumulatorilor, numarul de led-uri si intensitatea luminii. Sa ii luam pe fiecare in parte si sa intelegem cum functioneaza fiecare pentru a ne da seama cum putem influenta la randul nostru intensitatea cu care o lanterna lumineaza.

Temperatura: Cei mai multi nu cunosc faptul ca expunerea lanternei la temperaturi extreme reuseste sa diminueze eficienta acumulatorului. Indiferent ca vorbim de frig si temperaturi joase sau caldura excesiva, este important sa stim ca lanterna nu va reusi sa faca fata la fel de bine in astfel de conditii si sa ne pregatim cu un nou set de baterii sau sa avem la indemana o sursa de electricitate, in cazul in care vorbim de baterii reincarcabile.

Bateriile: Cu cat bateriile sunt mai mari sau mai numeroase, cu atat mai mult lanterna va putea lumina pentru o perioada mai indelungata de timp, la o intensitate mai mare. Totusi, tine cont de faptul ca bateriile de mari dimensiuni vor face ca si lanterna sa fie mai mare, deci mai greu de transportat in spatii mici.

Numarul de led-uri: Cu cat numarul de led-uri este mai mare, cu atat, lanterna va putea emite lumina pentru distante mai indepartate. Bineinteles exista si un dezavantaj si anume acela ca bateria se va consuma mult mai repede.

Vezi si:  Ce faci cand nu ai bani?

Intensitatea luminii: este masurata in nr. de lumeni si cu cat este mai mare cu atat se va consuma mai multa baterie. Exista si tipuri de lanterne care ofera posibilitatea sa reglezi intensitatea luminii astfel incat sa poti salva mai mult din baterie.

Cand te decizi pentru achizitia unei noi lanterne nu uita sa verifici in primul rand care este scopul pentru care ai achitionata. In felul asta iti vei putea da seama daca ai nevoie de o lanterna mai mare, care sa poata avea acumulatori de mari dimensiuni, sau de o lanterna mai mica si usoara pe care sa o poti transporta oriunde doresti si oricand ai nevoie de ea, indiferent de situatie.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.