Cum să alegi cel mai bun televizor online pentru jocuri

author
3 minutes, 9 seconds Read

În ziua de astăzi mulți dintre noi ținem televizorul doar pentru a ne uita la știri din când în când, a face binge-watching cu persoanele dragi, urmărind serialele preferate, sau pentru a avea un monitor mai mare decât cel normal. De asemenea, unii dintre noi folosim televizorul pentru a îl conecta la internet și a ne juca.

Cu PS4 Pro recent lansat pe piață, alături de jocuri HDR și conținut video în rezoluție 4K pe Xbox One S și Xbox One X, poate este un moment potrivit să te gândești și la înnoirea televizorului tău pentru jocuri. Acum un televizor online 4K a devenit în sfârșit relativ accesibil, iar saltul de calitate la peste 1080p nu îți mai golește contul bancar.

Sunt multe lucuri care trebuie luate în considerare în alegerea celui mai bun televizor online 4K pentru jocuri. Precizia culorilor, contrastul, gama de culori, unghiurile de vizualizare, utilizarea energiei, reflexia ecranului, funcțiile TV inteligente și multe altele.

Deoarece suntem preocupați în primul rând de jocuri aici, recomandăm ca un televizor online 4K pe care îl alegi să aibă și un mod de „jocuri” cu o latență de intrare scăzută.

Deoarece HDR este important și pentru jocuri, un televizor online trebuie să furnizeze această latență redusă de intrare în timp ce este în modul 4K 60Hz cu HDR activat. Asta e ceva cu care multe televizoare mai vechi cu 4K s-au luptat cu adevărat.

Pentru a profita de conținutul 4K, ai nevoie de un dispozitiv de streaming sau o consolă capabilă să transmită în flux în 4K sau poți utiliza aplicația TV inteligentă integrată.

Vezi si:  Cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric

La momentul scrierii acestui articol, nu există niciun televizor Apple cu capacitate de 4K.

În ceea ce privește HDMI: ai nevoie de porturi compatibile HDMI 2.0 (pe consolă, receptor / comutator și televizor) pentru a beneficia de avantajele HDR de 4 kHz. Este posibil să vezi cabluri etichetate ca „certificat 4K” sau ceva de genul asta, dar e degeaba. Există doar două tipuri reale de cabluri HDMI: Viteză standard (cu și fără Ethernet) și Viteză mare (cu și fără Ethernet). Atâta timp cât ai un cablu de mare viteză, ar trebui să meargă. Asta nu înseamnă că toate cablurile sunt la fel, dar nu ar trebui să plătești mult mai mult pentru o grămadă de marketing.

Televizor online pe care îl recomandăm pentru gaming

Dacă dorești cea mai bună calitate a imaginii pentru jocuri (sau alte acțiuni care se mișcă rapid, cum ar fi programe de sport), dorești un televizor online OLED. Spre deosebire de panourile LCD, OLED-urile emit lumină de la pixeli individuali în loc să utilizeze iluminarea din spate. Asta înseamnă un raport de contrast aproape infinit (din moment ce pixelii negri sunt literalmente opriți) și nu există lumină de fundal care clipește. De asemenea, OLED-urile comută color de multe ori mai repede decât chiar cele mai bune LCD-uri, deci răspunsul pixelilor este foarte rapid și nu există niciun blur de mișcare. OLED-urile au, de asemenea, unghiuri excelente de vizualizare, astfel încât culorile și contrastul nu par a fi ciudate dacă sunteți pe partea laterală a canapelei.

LG C7 suportă atât modurile HDR10, cât și Dolby Vision HDR (Dolby Vision contează mai mult pentru filme și conținut TV decât pentru jocuri) și are o acoperire ecran care face o treabă foarte bună la stoparea reflecțiilor ecranului.

Vezi si:  Lenovo S850, eleganta si putere la superlativ

Toate aceste caracteristici de mai sus nu numai că sunt potrivite pentru conținut 4K, ci mai ales pentru jocuri.

Dezavantajul? Este într-adevăr, foarte scump, dar probabil că deja știai asta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.