portrait of relaxed young man wearing light blue polo t-shirt while standing on light grey background with hands in pockets

Tu știi cum a apărut tricoul polo?

2 minutes, 55 seconds Read

portrait of relaxed young man wearing light blue polo t-shirt while standing on light grey background with hands in pocketsAceastă piesă vestimentară unică a devenit un element de bază în moda pentru bărbați, potrivindu-se atât cu ținute casual, cât și într-un cadru mai sobru. Pe lângă valoarea sa stilistică, tricoul polo are și o valoare istorică, povestea originii sale fiind una extrem de interesantă. Iată cum a ajuns acesta să facă parte din garderoba tuturor bărbaților stilați.

Tricoul polo, inspirat de sportul cu același nume

Spre final de secol XIX, câțiva soldați britanici au asistat la un meci de polo în Manipur, India și au decis să preia acest sport și să îl introducă în Marea Britanie. Astfel, începând cu 1862, polo a început să fie practicat și de englezi. Drept echipament, aceștia purtau bluze din bumbac cu mânecă lungă, la care atașau cu nasturi un guler, pentru mai multă protecție.

În timpul unei călătorii în Marea Britanie, John E. Brooks, care făcea parte din faimoasa familie ce deținea compania Brooks Brothers, a avut șansa să asiste la un meci de polo. Echipamentul jucătorilor l-a inspirat și, astfel, a preluat prototipul de tricouri polo, dar cu mânecă lungă.

Rene Lacoste, pionierul tricoului polo modern

Treptat, acest model de bluză cu guler a devenit foarte popular. Ele se purtau în continuare și de către jucătorii de polo, dar au fost preluate și în cadrul altor sporturi, precum tenisul. Totuși, pentru mai mult confort, acestea erau purtate cu mânecile suflecate.

Rene Lacoste, o legendă în lumea tenisului dar și deținătorul unui brand celebru, a decis să facă o schimbare. Astfel, acesta a inventat forma actuală a tricoului polo, renunțând la mânecile suflecate și înlocuindu-le cu mânecile scurte. Acesta a renunțat și la folosirea bumbacului în favoarea unui material țesut cu pichet, care oferă o mai bună respirabilitate pielii. După adăugarea pe piept a faimosului crocodil asociat cu brandul Lacoste, popularitatea acestui model pur și simplu a explodat.

Vezi si:  Haine barbati colectie noua

Lacoste a ales să poarte un astfel de tricou la campionatul de tenis din 1926, US Championship Open, lucru care i-a determinat și pe alți sportivi să adopte acest model.

Tricoul polo, de la echipament sportiv la fashion statement

La început, tricoul era asociat în mare parte cu tenisul, devenind un fel de uniformă a sportivilor. Apoi, Lacoste a decis să îl transforme într-o piesă mai accesibilă, abandonând tradiționala culoare albă în favoarea fabricării de modele în nuanțe cât mai diverse.

Acesta a început să comercializeze tricourile polo la prețuri accesibile dar, datorită creșterii imense în popularitate, și valoarea lor a crescut. Din dorința de a fi la modă și de a arăta chic, din ce în ce mai mulți bărbați au început să adopte purtarea tricourilor polo.

În ziua de astăzi, tricoul polo a devenit o adevărată piesă vestimentară preferată atât printre bărbații maturi, cât și printre adolescenți. De fapt, acesta s-a strecurat chiar și în garderoba femeilor. Fiind extrem de confortabil și stilat, este ușor de înțeles de ce a devenit atât de popular. Dacă încă nu ai un tricou polo în dulap, este momentul să adaugi unul pe lista de cumpărături. Alege o astfel de piesă versatilă pe care să o poți purta atât pe terenul de tenis, cât și la birou sau la un eveniment mai important.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.