Cum sa asamblam pavajele de beton?

author
2 minutes, 1 second Read

Pavelele din beton asigura o zona simplu de asamblat, solida care poate tine pana la 20 de ani. Cea mai grea latura a muncii este de a fauri o baza puternica la nivel. Este folositor sa intrebuintati cateva etape in asamblarea pavajelor de beton:

  • Planificarea – incepeti cu masurarea nivelului si desenarea unei diagrame al suprafetei pe care dorit sa asamblati pavajele, mentionand toate structurile existente, cum ar fi localuri, garduri si alte portiuni pavate.
  • Pregatirea infatisarii – alegeti companiile locale de utilitati inainte de a incepe saparea. Trebuie executata o panta inainte de pavare, pentru a sustine drenajul obisnuit. Asigurati-va ca aveti unghere de 90 de grade la punctele de inceput.
  • Saparea;
  • Montarea de baza – compactarea suprafetei solului sapat cu un compactor placa, iar in sectoarele mici, o placa de mana poate fi suficienta. Regiunea se acopera cu pietris, care va fi compactat din nou. Inmuierea usoara a pietrisului va poate ajuta la compactare. In clipa in care va puteti plimba pe pietris, fara a suferi o gaura, atunci puteti pune urmatorul pat de pietris, tasandu-l din nou. Asigurati-va de existenta pantei pentru drenajul apei.
  • Instalarea muchiilor – montarea muchiilor este absolut necesara, putand intrebuinta ca materiale PVC, aluminiu, beton sau lemn tratat sub presiune. Bordurile prefabricate din beton sunt recomandate, fiind ca sunt simplu de asamblat si foarte rezistente.
  • Stratul de nisip – inainte de a instala pavajele, trebuie sa fie preparat un pat de nisip, completati bine in zonele stramte.
  • Instalarea pavajelor de beton – incepand dintr-un unghier de 90 de grade, incepeti sa asezati pavajele din modelul pe care l-ati optat. Verificati regulat ordonarea randurilor de pavaje, cu o rigla de-a lungul muchiilor frontale a randului de start. In cazul in care este indispensabila modificarea dozei de nisip, intrebuintati o surubelnita si un ciocan pentru a stramuta pavajele la loc. Sculptati pavelele pentru a se potrivi foarte bine la unghiuri si muchii.
  • Modificarea pavajelor de beton – masurati si marcati pavelele de beton, care necesita sa fie sculptate, cu un creion de marcaj. Pentru ajustarea lor utilizati un diamant, o lama de ferestrau umed, un ciocan sau o dalta. Purtati intotdeauna ochelari de protectie.
  • Compactare si definitivare – maturati zona pentru a indeparta rezidurile, apoi raspanditi nisip mai mult pentru a acoperi articulatiile.
  • Finisarea – umplerea cu nisip, pe portiunea pavajelor,  este necesar sa se repete si in urmatoarele zile, pentru ca nisipul sa se astearna intre articulatii, iar ploaia sa il indese.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.