Ce intrebari sa-ti pui inainte sa iti cumperi perdele si draperii

1
1 minute, 47 seconds Read

1. Care este nivelul de intimitate pe care ti-l ofera?
Orice perdea sau draperie are rolul de a obtine pentru camera ta exact acel nivel de intimitate de care ai nevoie. Daca ai o perdea confectionata dintr-un material foarte transparent, atunci cel mai bine este sa ii adaugi si o draperie care sa te ajute sa acoperi fereastra si de o parte si de alta.

Poti bineinteles sa faci diferenta intre diverse camere unde ai nevoie de diferite niveluri de intimitate. Astfel ca, daca in bucatarie poti sa pui o perdea foarte transparenta, in dormitor cu siguranta vei avea nevoie si de o draperie care sa acopere fereastra pe toate laturile.

2. Care este efectul pe care doresti sa-l creezi?
Un mare avantaj al perdelelor si draperiilor este acela ca poti sa le alegi intr-un asa fel incat sa poti crea pentru camere acele efecte de care ai nevoie. De exemplu, poti sa faci o fereastra sa para mai mica sau mai mare, sau poti determina un anumit efect pentru fiecare camera.

>De asemenea, perdelele si draperiile te ajuta sa completezi stilul in care ai decorat camera si sa indeplineasca astfel nu numai un rol functional (obtinerea de intimitate) ci si unul decorativ.

3. Care sistem de prindere este cel mai potrivit?
Pentru fiecare tip de perdea exista un anumit tip de sistem de prindere mai mult sau mai putin potrivit pentru un anumit tip de perdea sau draperie. Ca sa intelegi, sistemele de prindere cu snur se pot uza mai repede si sunt mai greu de manevrat, pe cand sistemele de prindere cu inele sunt mai dificile pentru materialele foarte fine si poti risca sa nu se aseze suficient de bine la colturile perdelei. O alta optiune este aceea a sinelor motorizate, insa ele nu sunt potrivite pentru perdele foarte sofisticate, cum sunt cele cu jacard.

In momentul in care ai de ales perdele pentru locuinta ta, cea mai buna idee este sa intrebi un designer specialist, care este cea mai potrivita alegere. La fel de util ar putea fi sfatul celui de la care cumperi perdelele. Experienta acestuia te poate ajuta sa faci o alegere potrivita pentru perdele si draperii.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.