Te poti trata de tumorile osoase?

1 minute, 31 seconds Read

De ceva timp incoace, tot mai multi oameni incep sa sufere de diverse tumori osoase. Acestea se manifesta, in general, prin dureri, tumefactie sau fracturi in os patologic, osul fiind un sediu din ce in ce mai frecvent al metastazelor altor tumori. Tumorile osoase si maligne sunt extrem de rare, si se manifesta numai in cadrul unui numar de 6 indivizi dintr-un milion in fiecare an. Absolut toate tumorile osoase se manifesta, in prima faza, prin dureri non-mecanice (un exemplu foarte bun ar putea fi chiar durerea de dinti) urmand ca mai apoi sa apara si tumefactia.

Intarzierea pronuntarii unui diagnostic reprezinta este comuna in cazul unui astfel de suferind, deci recomandarea noastra este sa va inarmati, pe cat posibil, cu cat se poate de multa rabdare.

Principalele caracteristici radiologice ce sugereaza o astfel de tumora sunt: neoformarea de os, tumeficarea tesuturilor moi, si periostoza. Fiind cazul unor tumori extrem de rare si foarte agresive, pentru tratarea acestora recomandam apelarea la un centru de tratament specializat in domeniul tratamentelor multidisciplinare.

Tumorile rare sunt extrem de periculoase in special datorita faptului ca reprezinta o amenintare atat pentru membre, pentru capacitatea de mobilitate a pacientului, cat chiar si pentru viata acestuia. Exista anumite cazuri, cand pacientii nu pot fi tratati prin operatie, datorita multiplelor leziuni, a localizarii tumorei, si alte chestiuni de acest gen. Datorita faptului ca operatia reprezinta principala metoda de tratare, in cazul in care aceasta este exclusa, posibilitatile ramase sunt extrem de putine.

O alta posibilitate de tratament este, desigur, terapia radio-activa, insa aceasta este folosita numai in cazurile extrem de grave datorita faptului ca este foarte agresiva. In momentul de fata, datorita tehnologiei, pe piata au aparut numeroase alte metode de tratament mai mult sau mai putin eficiente. Recomandarea noastra este sa realizati o documentare solida inainte, si sa consultati medicul inainte de inceperea tratamentului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.