Alarme auto – sa aflam cum functioneaza

1 minute, 38 seconds Read

Sistemele de alarme auto sunt deja pentru cei mai multi dintre soferi obiecte fara de care nu isi pot imagina existenta masinii. Avand in vedere numarul destul de mare si constant crescand al furturilor de masini, siguranta acesteia devine o prioritate pentru orice conducator auto. In acest articol vei afla cateva notiuni elementare despre cum functioneaza o alarma auto, astfel incat in momentul in care te vei decide sa achizitonezi una pentru masina ta, sa-ti fie mult mai usor.

Cele mai simple alarme auto sunt formate din senzori care la randul lor sunt conectati la o sirena. Acesti senzori sunt conectati la randul lor la usa soferului, iar in momentul in care detecteaza miscari, alarma este declansata.

In ceea ce priveste alarmele auto moderne, acestea au o serie de senzori mult mai complecsi, capabili sa faca diferenta intre mai multe tipuri de miscare. Pe langa senzorii de miscare, mai exista si senzori de presiune sau senzori de tractare (pentru prevenirea furtului prin tractarea masinii). Ale elemente componente pot fi sistemul prin care este coordonata activitatea alarmei, receiver radio prin care masina sa poata fi controlata de la distanta, o baterie auxiliara a masinii pentru cazul in care alarma este deconectata de la bateria masinii, aceasta sa poata functiona in continuare.

Alte functii pe care le poate avea o alarma auto se refera la detectarea senzorilor prea slabi astfel incat alarma sa nu se declanseze prea des, senzori pentru detectarea animalelor, posibilitatea de a aprinde farurile prin telecomanda, de a deschide portbagajul fara sa dezactivezi alarma sau sa ridici si sa cobori geamurile masinii.

Vezi si:  Cum se fabrica o anvelopa?

Incontestabil, odata cu trecerea timpului hotii de masinii devin mai experimentati, dar in acelasi timp si sisteme de alarma devin din ce in ce mai sofisticate si mai inteligente, astfel incat furtul unei masini sa fie practic imposibil. Cu cat mai mult investesti intr-o alarma auto buna, cu atat mai putin risti ca masina ta sa fie pusa in pericol de bandele de hoti de masini.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.