4 lucruri de care aveti nevoie atunci cand plecati la drum cu masina

1
1 minute, 42 seconds Read

Calatoriile la bordul masinii, desi mult mai convenabile decat cele cu autocarul sau cu trenul prin prisma avantajelor pe care le ofera, aduc dupa sine o serie de riscuri. Spre exemplu, se poate intampla ca soferii sa piarda controlul masinii si sa intre in coliziune cu alte masini si/sau sa iasa de pe carosabil si sa nu se mai poata intoarce neasistate. Tocmai de aceea, inainte de a pleca la drum lung, exista o serie de lucruri de care aveti neaparata nevoie, doar pentru a putea face fata in cazul in care apar situatii neasteptate (si neplacute).

De ce anume e nevoie?

1. Numere ale unor firme de tractari auto din fiecare judet strabatut pe traseu. Spre exemplu, pentru o calatorie din Bucuresti spre Piatra Neamt, soferii ar trebui sa aiba in masina o lista cu numere de telefon ale unor firme de tractari auto din Bucuresti, Buzau, Focsani, Bacau si Piatra Neamt. Sigur, folosirea lor nu e de folos decat in caz de accident, insa cel mai bine e ca soferii sa fie pregatiti pentru orice;

2. Mancare pentru o zi in plus si paturi. Vremea se poate schimba oricand, iar mai mult, pe autostrada exista riscul producerii unor accidente destul de grave. Dupa sine, asta atrage cozi kilometrice pe autostrada, iar deblocarea circulatiei poate dura ore intregi, timp in care rareori sunt cazurile cand soferii/pasagerii au de unde se aproviziona cu mancare sau apa.

3. Harta recenta. Uneori, chiar si GPS-urile mai dau gres, mai ales cele care nu sunt updatate la zi. In schimb, o harta recenta a zonei ce urmeaza sa fie circulata scoate din belele pe oricine care apeleaza la serviciile ei si care bineinteles, are putin simt al orientarii.

4. Bani suficienti pentru combustibil si pentru situatii de urgenta. “E mai bine sa previi decat sa tratezi” spune o veche invatatura. In fond, benzina/motorina nu e gratis, iar situatii de urgenta ca cele descrise mai sus pot aparea. Iar atunci cand apar, lumea trebuie sa fie pregatita, ori altfel, situatia se poate extinde spre alte lucruri neplacute.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Marius says:

    Sunt bune recomandarile facute dar daca este sa ne gandim mereu la toate problemele astea deja calatoria nu mai este relaxare, este stres..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.