Cum sa faci fata stresului mutarii

author
3 minutes, 35 seconds Read

Fie că anticipati cu nerăbdare o nouă oportunitate sau aveti de-a face cu divortul, reducerea bugetului sau alte modificări, mutarea este una dintre tranzițiile cele mai stresante prin care trec oamenii. Cei care sunt implicati în acest tip de stres de multe ori se simt copleșiți și pe marginea prapastiei. Cu o mica pregatire si perspective noi, poti sa faci  procesul mutarii mult mai usor pentru familie si pentru tine.

Fii organizat. Este mult mai usor cand ai de a face cu frustrarea dificultatilor neprevazute atunci cand ai aproape totul planuit. Asta te va ajuta sa ai control asupra lucrurilor. Pastreaza un jurnal sau o planificator pe zi  pentru întâlniri, numere de telefon, adrese, și orice altceva de care aveți nevoie să vă amintiți. Este util sa ai o mapa pentru chitanțe, facturi si alte biletele si notite.

Desemnați sarcini și angajati familia și prietenii sa va ajute acolo unde este posibil în mutare, indiferent dacă acestia se vor ocupa de ambalat sau vor face cautari cu privire la noua locație. Dacă vă puteți permite, angajeaza-ti  agenți specializati. Serviciile de mutari mobilier sunt recomandate pentru siguranta si scutirea efortului fizic. Te vei simti musafir in propria casa.

Daca ai fost nevoit sa iti muti activitatea profesionala impreuna cu sediul companiei atunci cu siguranta ai apelat la profesioniti ce asigura servicii de mutari firme si relocari corporate. Redactarea cu atentie a contractului de prestari servicii si recitirea acestuia de mai multe ori este solutia ideala pentru a aveam o stare de relaxare si siguranta deplina.

Decide ce trebuie facut prima data si verifica daca acolo sunt suficiente resurse sa termini treaba. Luați înconsiderare dacă există activități care pot fi amânate sau eliminate. Acorda atentie nevoilor emotionle. Chiar daca  motivele mutarii sunt unele positive, mereu pot aparea sentimentele de tristete si anxietate.

Spune “la revedere” persoanelor si locurilor inainte sa pleci. Fa-ti timp sa vizitezi vecinii si aminteste-ti de perioada care ti-ai petrecut-o acolo. Vorbeste despre sentimentele tale cu cineva in care ai incredere. Deși unii oameni simt că este cel mai bun drum este prin intermediul sarcinilor necesare, vorbind despre sentimentele tale poti ameliora unele  stari de tensiune și te vei reîmprospăta  pentru zilele următoare.

Încurajați-vă copiii să se exprime la fel de bine. Ei trebuie sa stie ca ceea ce vor e normal si trebuie sa fie disponibili (capabili) sa simta si sa-si proceseze sentimentele.

Continua sa ai grija de tine.

Ține pasul cu rutina acolo unde este posibil. In timpul zilelor agitate, in nebunia mutarii, oamenii uita sa doarma sau sa manace corespunzator. Cat se poate de mult incearca sa-ti pastrezi rutina si destul timp pentru odihna si alimentatie.

Dacă aveți copii asigurați-vă că există ceva în fiecare zi pentru ei să facă: mers pe jos, înot, te duci sa vezi un film, mai ales într-un scenariu de divorț aceste indeletniciri or să le permită sa-si exprime sentimentele.

Sa ai timp pentru tine.

Mutarea este un moment bun pentru a adăuga obiceiuri pozitive pe care le dorit mereu, cum ar fi sa  mananci mai bine, exersand regulat și alte imbunatatiri ale rutinei de zi cu zi. Toate obiceiurile au fost distruse, deci e usor sa iti refaci altele. Nu te lasa copleșit cu prea multe imbunatatiri, alege-ți o zonă pentru a lucra și a-ti  stabili un nou obicei solid.

Asteptati-va  la diferite sentimente atunci când ajungeti  în noua locație și să constientizati că veți avea nevoie de o perioadă de timp pentru a va adapta la noua  viață. Daca va mutati intr-o tara straina faceti cautari despre noua cultura pentru a fi pregatit.

Fa-ti noi rutine, cat de multe poti, odata ce ai ajuns in noul loc. Pentru o perioada de inceput ia lucrurile asa cum sunt,  oricare din ele ar fi mai confortabile pentru tine. Incearca sa vizitezi cat mai mult viitoarele locuri pe care le vei frecventa cel mai des: magazine, biserica, scoala, munca. Cu cat mai repede iti vei stabili noile obiceiuri, cu atat mai repede te vei simti mai confortabil.

Încercați meditația ca o modalitate de a scapa de stres!

Pentru informatii suplimentare, sfaturi si sugestii viziteaza site-ul www.moveup.ro

author

moveup

Firma mutari mobila Bucuresti - MoveUP. Serviciile oferite: Mutari Mobila, Mutari Firme si Relocari Sedii de Firme. www.moveup.ro TEL 0732.025.355!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.