Materiale pentru acoperisuri faltuite – Aliaje din cupru

2 minutes, 8 seconds Read

Daca va doriti acoperisuri cu totul deosebite si care vor rezista o eternitate, atunci este momentul sa va ganditi sa alegeti materiale pentru acoperisuri de cea mai buna calitate, de origine buna si care sa aiba proprietati cat mai bune. In cele ce urmeaza va voi prezenta materiale pentru acoperisuri cu totul speciale, cu origini in aliaje din cupru, pe care le gasiti doar la Monsena, una dintre cele mai mari companii care importa materiale pentru acoperisuri si fatade de cea mai buna calitate, doar din Europa.

Ca urmare, vom vorbi despre o anumita marca de cupru, acesta fiind Tecu, un brand nemtesc, de unde deducem ca are calitatea caracteristica produselor cu aceasta origine. Insa dintre toate tipurile de cupru Tecu, am ales doar 3 aliaje, unele foarte speciale si care ofera foarte multe avantaje. Vorbim azi despre Brass, Bronze si Gold, trei aliaje diferite, cu finisaje si aspecte diferite la oxidare, fiecare cu proprietati speciale.

Si incepem cu Tecu Brass, care este un aliaj special de cupru si zinc, care isi va modifica culoarea la contactul cu factorii atmosferici, asa cum face si cuprul in stare naturala. Metamorfoza este dupa cum urmeaza: din roscatiul original, licios, se va ajunge la un roscat mat, dupa care va capata o culoare verde-maronie, apoi va deveni gri, ajungand, in final sa aiba o culoare antracit inchis. Pe suprafetele inclinate, asa cum este acoperisul, vom avea parte si de patina verzuie, specifica cuprului. Toate aceste transformari il fac foarte interesant si mereu altfel, motiv pentru care va fi fascinant sa priviti schimbarile de-a lungul timpului.

Vezi si:  Ingrijirea bebelusului! Ce trebuie sa faci si de unde obtii informatii?

Apoi avem Tecu Bronze, este un aliaj de cupru cu staniu, care are un roscat intens, care va trece si el, prin toate schimbarile specifice cuprului, mai intai va aparea un strat maroniu-roscat de oxid, apoi verde-maroniu, ca in cele din urma sa ajunga un antracit-maro inchis de toata frumusetea. Insa asta dupa un timp foarte lung. Asa sa va ganditi ca va fi nevoie sa renovati exteriorul cladirii de tot atatea ori cat lucreaza acest aliaj, daca aveti fatade cu decorativa sau lavabila de exterior. Veti putea, astfel, sa asortati culoarea fatadei la cea a acoperisului.

Nu in cele din urma, este Tecu Gold, care este un aliaj de cupru cu aluminiu. Prin oxidarea realizata de agentii atmosferici vom observa urmatoarele schimbari: din galben-auriu se va matui, dupa care va avea o culoare de un auriu cald, foarte asemanatoare cu cea a aurului. Poate veti avea parte si de patina, insa foarte putin, pentru ca lui ii place sa ramana asa, ca sa uimeasca in continuare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.