Care sunt componentele unor panouri solare?

1 minute, 53 seconds Read

imagesIndiferent ca vorbim despre panouri solare presurizate sau nepresurizate, acestea sunt elemente complexe, care contin mai multe componente. Tuburile vidate, colectoarele, suporturile pe care se monteaza, boilerele..toate sunt extrem de importante pentru a obtine eficienta de care ai nevoie atunci cand iti instalezi un astfel de panou.

Care sunt componentele principale ale panourilor solare?

Tubul vidat. Este elementul de baza al unui panou solar, care are rolul de a capta intreaga energie pe care o foloseste acesta. Practic, un astfel de tub preia energia solara si o transforma in caldura, pentru a putea fi folosita de panourile propriu zise. Tubul vidat este realizat din sticla foarte rezistenta si permite razelor sa treaca, fara a oferi o reflexie foarte mare. Acesta absoarbe foarte bine radiatiile solare, pastrand aproape toata energia furnizata de soare.

Colectorul solar. Cand vorbim despre colectoare solare vorbim despre alte componente extre de importanta care ajuta panoul sa fie eficient. Un colector solar este un dispozitiv format din otel inoxidabil sau din aluminiu si are capacitatea de pana la 250 de litri. Se pot achizitiona colectoare solare pentru sistemele pasive sau pentru cele inchise, de dimensiuni mici. Avantajele unui colector solar sunt majore, in conditiile in care reuseste sa fie extrem de rezistent la coroziune, avand o viata lunga, arata foarte bine , este usor de instalat si este ecologic.

Rezervorul de stocare. Este componenta in care este stocata apa calda de la panourile solare si care asigura suplimentarea cu apa in momentul in care instalatia solara nu mai este atat de eficienta din cauza vremii. Rezervorul de stocare este denumit si boiler si poate fi realizat din mai multe materiale. Atunci cand il achizitionezi este bine sa iei in considerare dimensiunile sale, capacitatea de stocare si evident, eficienta de care da dovada.

Panoul de control. Este un alt element care nu trebuie sa lipseasca din instalatia panoului solar si care are o importanta uriasa pentru utilizator. Practic, este locul de unde instalatia poate sa fie controlata . De aici poti decide care este temperatura pe care o doresti in casa, poti seta instalatia sa functioneze la anumite ore sau o poti porni si o poti opri.

Pe langa aceste elemente se mai pot descoperi si statiile de lucru sau vasul de expansiune, de asemenea, foarte importante.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.