Cele mai frumoase obiective de descoperit in Lisabona

author
1 minute, 27 seconds Read

Lisabona, cel mai mare oras si capitala Portugaliei este una din cele mai apreciate destinatii turistice din Europa. Orasul cu sapte coline a stiut cum sa cucereasca inima vizitatorilor din lumea intreaga gratie unui somptuos amestec intre traditie si modernitate. Iata cate sunt cele mai frumoase obiective turistice de aici.

Catedrala Lisabona

Este cea mai veche biserica de aici si a fost construita in a doua jumatate a secolului XII. De-a lungul anilor, a beneficiat de numeroase stiluri arhitecturale, de la cel roman, pana la cel gotic sau baroc.

Din pacate, marele cutremur din 1755 au dus la distrugerea multor parti ale sale. Dar la inceputul secolului XX lucrarile de restaurare au dus la regasirea unei mari parti a frumusetii sale medievale.

Panteonul national

Este unul din cele mai emblematice edificii de aici. A fost resedinta unor personalitati istorice celebre, dar nu numai. Si culturale sau artistice.

Pe langa mormintele presedintilor Republicii, al unor scriitori sau artisti, vei gasi aici si monumentele funerare ale altor eroi portughezi precum Predro Alvares Cabral.

Convent Do Carmo

Se afla in centrul istoric al orasului si este in ruine inca din anul 1755. Este un edificiu in stil gotic care a avut o perioada in care a fost reconstruit dar care a fost oprita din cauza extinctiei ordinelor religioase in secolul XIX.

Muzeul Artei, Arhitecturii si Tehnologiei

Este in cartierul Belem, in apropiere de alte centre de interes si este cel mai recent muzeu din Lisabona.

Vezi si:  Invinge-ti limitele la Busteni!

A transformat peisajul cultural si architectural al orasului Lisabona si are o colectie moderna si sofisticata.

Palatul National Belem

Este un magnific palat construit la sfarsitul secolului XVI si are drept stiluri dominante cel baroc si neoclasic. Are cele mai frumoase curti si gradini, fiind un palat exclusiv, resedinta presedintelui Republicii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.