Inregistrare marci – aspecte generale

1 minute, 45 seconds Read

Definita marcii spune ca o marca este un semn de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane. O marca inregistrata inseamna un semn distinctiv care poate fi constituit in desene, cifre, litere, combinatii de culori sau combinatii de semne.

Cine poate cere inregistrarea unei marci?

O marca poate fi inregistrata atat de o persoana juridica cat si de o persoana fizica si poate fi facuta in mod direct sau prin mandatar. Pentru inregistrarea oricarei marci este nevoie de parcurgerea unor etape esentiale care se vor concretiza in:examinari de fond si formala a cererii de inregistrare, depozit national reglementar, iar in etapa finala are loc publicarea marcii.

Atentie, intotdeauna cererea de inregistrare a unei marci trebuie intocmita in limba romana.

Obtinerea titlului de marca inregistrata garanteaza proprietarului numeroase beneficii. Intre acestea se numara dreptul unic de utilizare a marcii inregistrate, sporirea increderii celoralti in marca proprie, putere de influenta asupra pietei, posibilitatea de a actiona in instanta in eventualitatea unei incalcari a dreptului de proprietate industriala sau in cazurile de contrafacere, protejarea investitiei si garantia stabilitatii afacerii pe care o detineti.

Cel mai important lucru pe care il obtineti in momentul inregistrarii unei marci este ca veti reusi sa obtineti drepturi totale asupra marcii si nimeni nu are voie sa creeze o marca identica sau chiar asemanatoare, care ar putea induce in eroare utilizatorii, clientii sau institutiile financiare.

Documentele necesare, completarea lor, formularele tipizate si alte informatii si documente sunt puse la dispozitie de institutia specializata care se ocupa cu acest lucru. Cel mai bine este sa poti apela la o firma care sa faca acest lucru pentru tine si sa te poata ajuta cu toate demersurile necesare. In cazul inregistrarii unei marci este foarte importante experienta pentru ca toate aceste etape sa se desfasoare cat mai fluid, intr-un timp cat mai scurt.

Cel mai simplu mod este sa cautati pe internet inregistrare marci

si sa va documentati atent asupra documentelor necesare pentru ca apoi sa reusiti sa gasiti acea firma care sa se poata ocupa integral de tot ce e nevoie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.