Cosmarul, jocul unei minti fara sperante

1 minute, 22 seconds Read

Visam, cu asta ne ocupam noptile, cu asta se joaca ori de cate ori adormim subcontientul nostru. Desi visele se inspira din realitate, acestea uneori par sa fie rupte dintr-o poveste de groaza care n-ar avea nicio legatura cu realitatea. Cosmarurile, caci despre ele este vorba, reprezinta insa materializarea unor temeri pe care nici macar nu le constientizam.

Cu siguranta multi dintre voi au visat ca sunt in cadere sau singuri in intuneric. Conform psihologilor un astfel de cosmar tradeaza neincrederea in sine si in cei din jur, o ceata a incertitudinii, o frica de necunoscut cu care ne-am confrunta zilnic. Dupa un astfel de cosmar ne trezim speriati si incercam sa nu gasim nicio concordanta intre realitate si vis. Astfel preferam sa spunem  ’’a fost doar un cosmar’’.

Atunci cand in cosmarurile noastre suntem urmariti de caini de care suntem muscati sau suntem victime ale unor atacuri care uneori par sa aiba o sursa extraterestra, se pare ca, in viata noastra si-au facut loc falsi prieteni, persoane care ne vor raul, dusmani care asteapta ocazia oportuna sa intre in actiune.

Aceasi psihologi mai spun ca daca am incerca sa ne infruntam cosmarul si daca am reusi sa-l ducem pana la capat, acesta ar disparea si nu ne-ar mai bantui noptile. Asta, deoarece cosmarurile nu sunt altceva decat provocari parsive pe care subconstientul le ofera retiunii adormite.

Desi nu realizam, cosmarurile reprezinta parti din noi care striga dupa o rezolvare.Astfel ar trebui sa ne infruntam orice cosmar pentru ca noptile noastre sa fie tapetate doar cu vise frumoase cu care subconstientul sa ne alinte.

Un mare filozof spunea : Fara speranta, visele devin cosmaruri.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.