Importanta unor fotografii sau imagini in webdesign

1 minute, 39 seconds Read

O pagina web cu un aspect plictisitor sau prea banal nu va atrage prea multi vizitatori, deoarece la ora actuala se pune foarte mult accentul pe partea de dinamica. Prin urmare, imaginile – si intr-o masura mai mica si videoclipurile – sunt esentiale daca vrei ca site-ul tau sa fie construit bine din punct de vedere vizual, insa cu toate acestea exista o balanta firava ce trebuie mentinuta in echilibru perfect.

Problema cel mai des intalnita atunci cand vorbim despre un site plin cu imagini este legata de viteza de incarcare, astfel ca dimensiunea fiecarei poze in parte afecteaza in mod direct timpul necesar deschiderii paginii. Fiind poate cel mai negativ daca ne referim la vizitatori si trafic crescut, acesta trebuie remediat prin pastrarea unei anumite balante intre imagini si scris.

De asemenea, o idee grozava este sa reduci din dimensiunile fotografiei pe cat posibil, dar totusi sa-i pastrezi o claritate destul de buna. Majoritatea browserelor convertesc o imagine la dimensiuni rezonabile si in functie de rezolutia monitorului, astfel ca daca ai incarcat o fotografie de dimensiuni foarte mari nu ai facut altceva decat sa-ti ocupi singur spatiu inutil in hosting si sa lungesti viteza de incarcare.

Cu videoclipurile se atinge o latura sensibila din punctul meu de vedere, deoarece acestea nu trebuie introduse decat daca este necesar. Este adevarat ca prin folosirea lor poti atrage vizitatorii si le poti mentine treaz interesul, deoarece majoritatea prefera sa auda si sa vada decat sa citeasca, insa de multe ori daca sunt folosite in mod gresit pot afecta calitatea site-ului.

Vezi si:  O idee buna in crearea unui site

In concluzie opteaza pentru o fotografie, doua sau maximum trei pentru fiecare articol pe care l-ai postat pe blogul sau site-ul tau si, cel mai important, nu uita sa furnizezi sursa fotografiei in situatia in care aceasta a fost preluata de pe alte pagini web, deoarece asa nu doar ca-ti vei spori credibilitatea, dar evita si eventualele probleme legate de copyright.

Nidweb asigura servicii de design web profesioniste, ce implica si optimizarea imaginilor pentru web

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.