Despre scuterul electric

author
2 minutes, 9 seconds Read

Despre scuterul electric se vorbește tot mai des în ultimul timp, asta pentru că tot mai mulți și-au cumpărat scutere electrice. Majoritatea sunt Chinezești dar cred că sunt destul de fiabile pentru prețul lor, și la urma urmei depinde pentru ce îl cumperi! dacă ai de făcut o navetă zilnică de 40-50 de km, este cât se poate de potrivit, pentru că are un consum destul de mic pentru reîncărcarea acumulatorului, și nu necesită întreținere. Pentru 100 de km curentul consumat costă mai puțin de 2 lei.

Pentru traficul aglomerat dintr-un oraș, acest scuter electric este cât se poate de potrivit, foarte agil și cu demaraj bun, acesta se poate strecura mai în față la semafor. Poate din cauza acestui comportament mai agresiv din partea posesorilor de vehicule mici, (gen scuter electric sau pe benzină), a fost introdus în noul cod rutier, obligativitatea obținerii permisului de conducere și pentru această categorie de vehicule. Noul cod rutier intră în viguare în data de 19 ianuarie 2013 iar noua categorie înființată pentru posesorii de vehicule mici poartă inițialele AM. Noutatea constă și în faptul că permisul pentru această categorie (AM) se poate obține de la vârsta de 16 ani. Condițiile de obținere a permisului de conducere pentru această categorie sunt oarecum mai blânde dar e bine totuși că să pune accentul pe dobândirea de cunoștințe din legislația rutieră, pentru că de prea multe ori se întâmpla ca, tinerii care conduceau aceste vehicule mici, și să creadă că sunt suficiente doar abilități practice de conducere a scuterului.

Adevărul este că în ultimii anii sa aglomerat traficul urban cu vehicule mici gen scuter, chiar și clasica bicicletă revine în prim plan. Utilizatorii de bicicletei au cerut în mai multe rânduri realizarea unei benzi speciale pe marginea carosabilului pe care acestea să meargă. În noul cod rutier este specificat faptul că, bicicliștii sunt obligați să folosească această bandă specială pentru a merge, acolo unde ea există, altfel bicicliști riscă să fie amendați.

Vezi si:  Despre service-urile auto

În țările cu tradiție în folosirea bicicletei, precum china, am văzut că sunt benzi speciale pentru circulația bicicletelor, scuterelor și a mopedelor. China este țara în care sa dezvoltat cel mai mult scuterele electrice, poate la început a fost o reacție la criza economică și cea a petrolului, dar după aceea sa dovedit o adevărată industrie menită să ofere o alternativă fiabilă la transportul bazat esclusiv pe consumul de produse petroliere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.