5-motive-pentru-care-incaltamintea-de-protectie-este-importanta-pentru-ingineri

5 motive pentru care incaltamintea de protectie este foarte importanta pentru ingineri

2 minutes, 36 seconds Read

5-motive-pentru-care-incaltamintea-de-protectie-este-importanta-pentru-ingineriDeoarece au fost inregistrate foarte multe accidente de munca, utilizarea pantofilor de protectie este acum obligatorie. Una dintre pietrele de temelie ale normelor de siguranta sunt pantofii de protectie care s-au transformat intr-o parte integranta a sigurantei care este impusa in anumite domenii de activitate, printr-un cadru legislativ specific. Inginerii sunt adesea cei mai sensibili la pericole grave la locul de munca. Imbracamintea si accesoriile de siguranta purtate de catre ingineri difera comparativ de la o unitate la alta. Desi fiecare loc de munca are un mediu de lucru diferit, majoritatea bocancilor de protectie sunt fabricati dintr-un material durabil precum piele sau poliuretan, in care materialul exterior al incaltamintei de protectie este rezistent la ulei, apa si substante chimice care prezinta un risc de siguranta in orice mediu.

Astfel, pentru angajatori, pantofii de siguranta ar trebui sa fie un accesoriu critic care trebuie luat in considerare. Pentru cei care cumpara pantofi de protectie, este esential sa fie cumparati pantofi cu talpi proiectate pentru a fi rezistente la caldura si la alunecare. Talpa ar trebui sa ofere de asemenea si protectie antiperforare.

Incaltamintea de protectie asigura evitarea accidentelor

Leziunile la nivelul picioarelor sunt cele care pot determina intreruperea activitatii inginerului pentru o perioada lunga de timp, ceea ce nimeni nu isi doreste. Incaltamintea de protectie apare in prim plan in industriile in care angajatii sunt expusi pericolelor cauzate de caderea anumitor obiecte grele sau de obiectele ascutite care ar putea strapunge talpa pantofilor, respectiv de socurile electrice. In plus, purtarea unei perechi de incaltaminte de siguranta cu otel in varf, ajuta la prevenirea unui numar mare de accidente.

Incaltamintea de protectie este confortabila

Cu bocanci de protectie, ramai in siguranta fara sa iti sacrifici confortul. Asigura-te ca bocancii sau cizmele sunt suficient de inalte astfel incat sa acopere si gleznele. In felul acesta vei putea sa stai confortabil pe talpa special produsa in acest sens, dar si sa pasesti cu incredere pentru ca riscul unei entorse este diminuat cu mult.

Cu incaltamintea de protectie poti fi la moda

Chiar daca ti se pare ciudat, atunci cand iti alegi incaltamintea de protectie, poti fi la moda. Unele marci remarcabile prezinta o gama larga de incaltaminte de protectie, din care poti alege modelul potrivit astfel incat sa se asorteze cu hainele pe care le porti.

Cu incaltaminte de protectie potrivita vei respecta regulile de la locul de munca

Potrivit expertilor in sanatate si siguranta, exista mai multe linii directoare care trebuie respectate de ingineri, in functie de domeniul de activitate pe care il au. Ei considera ca toti angajatii care lucreaza in medii cu potential periculos, trebuie sa foloseasca incaltaminte de protectie. In plus, pentru a respecta cerintele locului de munca, de foarte multe ori inginerii sunt obligati de regulament sa poate incaltamintea aceasta.

Disconfort diminuat

Cand vine vorba de ameliorarea disconfortului aparut din cauza starii prelungite pe suprafete aspre si pardoseli din beton dur, nimic nu depaseste incaltamintea de protectie. S-ar putea sa fie socant, dar pantofii si ghetele de protectie sunt produse renumite pentru ca ofera amortizare si un suport suplimentar, imbunatatind astfel nivelul de confort al persoanei care utilizeaza aceasta incaltaminte.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.