magazin online cosmetice bio

Ce trebuie sa stii despre cosmeticele organice, bio sau naturale?

2 minutes, 11 seconds Read

magazin online cosmetice bioPiata produselor cosmetice este una uriasa, iar marii producatori se lupta intre ei pentru a castiga cote cat mai mari. Toata lumea consuma produse cosmetice, iar acest lucru este exploatat la maxim. Marea problema este faptul ca multe dintre produsele cosmetice din supermarketuri contin o multime de ingrediente obtinute chimic, cu efecte adverse asupra pielii si asupra intregului organism.

Tocmai de aceea, cei preocupati de propria sanatate au inceput sa se orienteze spre produse cosmetice naturale si produse cosmetice bio. Putini stiu insa ca exista diferente majore intre produsele naturale si cele bio, iar atunci cand se comanda ceva dintr-un magazin online cosmetice bio, se va stii sigur ca produsele sunt unele de calitate superioara.

Ce trebuie sa stie oricine despre aceste produse cosmetice?

Expertii de la rfresh.ro au facut o lista cu informatii utile despre produsele naturale si bio, pe care orice utilizator trebuie sa le cunoasca:

  • Pentru a fi declarat bio, un produs trebuie sa respecte anumite standarde. Aceste standarde sunt impuse de cateva institute ale lumii, cum ar fi Ecocert. In cadrul institutelor se stabileste un procent minim de ingrediente naturale, ce poate sa difere de la institut la institut. Tocmai de aceea, trebuie sa se analizeze cu atentie eticheta, deoarece unele cosmetice naturale au 15% ingrediente naturale, in timp ce altele au 95%.
  • Eticheta organic sau bio nu inseamna neaparat ca ingredientele sunt benefice pielii. Exista o multime de ingrediente organice care duc la iritatii si la probleme. Inainte de utilizarea unor produse cosmetice bio este sa se consulte medicul pentru a avea garantia unor rezultate optime.
  • Exista o lista bine definita de iritanti naturali. Menta, camforul, eucaliptul, citricele sau rozmarinul sunt iritanti naturali care pot face atat bine, cat si rau pielii, in functie de sensibilitatea fiecarui om.
  • Cosmeticele naturale nu sunt neaparat mai scumpe. Exista credinta populara ca achizitia de cosmetice naturale este mai costisitoare decat achizitia de cosmetice sintetice. Partial este adevarat, insa pot fi gasite o multime de cosmetice de calitate la preturi modice, in functie de producator.
  • Produsele organice pot contine alergeni. Trebuie acordata foarte mare atentie fiecarui detaliu in momentul in care se folosesc cosmetice. Chiar si produsele organice pot sa contina alergeni. Este adevarat, nu alergeni sintetici, insa in natura sunt o multime de alergeni care activeaza diverse reactii ale corpului.
Vezi si:  Cei mai buni producatori de steroizi

Concluzionand, produsele organice sunt mult mai bune decat cele sintetice si reusesc sa aduca o doza in plus de sanatate. Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le ofera insa, orice utilizator trebuie sa fie atent la eticheta si la ingredientele din produs, deoarece oricat ar fi de naturale, acestea pot sa produca alergii sau iritatii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.