cabinet ginecologic

Principalele servicii ale cabinetului ginecologic NatalMed

7 minutes, 10 seconds Read

cabinet ginecologicClinica NATALMED, prin cabinet ginecologic, asigura servicii medicale de specialitate în scop diagnostic și terapeutic pentru o serie de afecțiuni ginecologice sau obstetrice.

Această clinică modernă oferă pacientelor o ambianța plăcută, servicii de calitate și medici profesioniști care sunt aliniați standardelor europene actuale. Preocuparea continuă pentru calitate a condus la permanentă dotare a clinicii din punctul de vedere al aparaturii unui cabinet ginecologic.

Medicii și asistentele sunt mereu dornici de perfecționare și oferă grijă și atenția necesară femeilor care își îngrijesc sănătatea. Consultul ginecologic a devenit o constanța anuală , un reper pentru prevenirea și tratamentul unor boli care dacă nu beneficiază de acțiuni immediate, pot evolua spre afecțiuni mai grave.

Consultațiile ginecologice sunt utile în supravegherea sănătății oricărei femei, în depistarea și tratarea afecțiunilor ginecologice, atunci când este vorba de contracepție sau în depistarea și urmărirea sarcinii.

Cabinet ginecologic NATALMED oferă servicii de:

Diagnosticul și tratamentul sterilitătii

Sterilitatea reprezintă o stare patologică ce afectează capacitatea femeilor și a bărbaților de a concepe copii sau este definite că incapacitatea femeilor de a duce la termen o sarcina. Diagnosticul de sterilitate poate fi declarat în urmă unor analize de specialitate. Tratamentul împotriva sterilitătii se desfășoară potrivit necesităților fiecărui pacient, în funcție de analizele di testele efectuate în prealabil.

Metodele de tratament pot diferi, de la simplă consiliere de cuplu sau prescrierea unui tratament medicamentos pentru tratarea unor infecții, până la soluția fertilizării în vitro. Cuplurile au tendința să încerce să conceapă un copil fără a consulta ginecologul înainte .

Cel mai recomandabil atunci când va hotărâți să aveți un copil, este să efectuați un set de analize complete, înainte de concepere și să efectuați un test prin care veți putea stabili gradul de infertilitate și dacă sistemul dumneavoastră imunitar este în parametrii normali. Sterilitatea are astăzi soluții reale și concrete iar cea mai mare satisfacție este mulțumirea clientelor noastre atunci când reușesc să conceapă un copil și să învingă sterilitatea.

Ecografia abdominală

Ecografia abdominală folosește undele acustice reflectate pentru a produce o imagine a organelor abdominale. Uneori, o ecografie este recomandată pentru o evaluare detaliată a unui anumit organ, cum ar fi o ecografie rinichiului sau a unei anumite zone, cum ar fi ecografie pelvina. Încă de la introducerea să în medicină, în anii ’50, ecografia s-a dovedit a fi o investigație neinvazivă, nedureroasă pentru mama și făt, precisă și accesibilă din punct de vedere al raportului cost/beneficiu, devenind astăzi un examen indispensabil, de rutină, în practică obstetricală, o componentă esențială în cadrul urmăririi prenatale pentru depistarea sarcinilor cu risc crescut.

Vezi si:  Cum poti slabi 3 kilograme intr-o singura saptamana?

Principiul ecografiei constă în emiterea de către sonda, aflata în contact direct cu abdomenul matern, a unui fascicul de ultrasunete, cu frecvente cuprinse între 3,5 și 7 MHz (3,5-7 mil. cicli pe secundă).Informațiile obținute prin reflectarea diferită a acestor unde sunt transformate și recompuse în imagine pe un ecran, în timp real.

La ora actuală ecografia este principala metodă de screening  folosita în medicină, datorită avantajelor pe care le oferă: siguranta obținerii unui diagnostic pozitiv sau negativ, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitata , obținerea de planuri multiple și diferite de examinare ale aceluias organ, preț relativ redus.

Contracepție (hormonala, locală, montare sterilet)

Metodele contraceptive reprezintă modalități care împiedică apariția sau dezvoltarea unei sarcini. Alegerea unei metode de contracepție (hormonala, locală, sterilet, contraceptive de urgență) trebuie să se realizeze folosind informații corecte oferite de către medic, în conformitate cu necesitățile și problemele fiecărei femei în parte. Informațiile despre metodele contraceptive la care se poate recurge pentru evitarea unei sarcini nedorite sunt oferite de către specialiștii NATALMED.

Electrocauterizare col uterin

Electrocauterizarea colului uterin este o manevră chirurgicală prin care este distrus de către medic un țesut afectat (modificat patologic) prin ardere cu ajutorul curentului electric. Înainte de efectuarea electrocauterizarii este esențial un examen ginecologic, pentru a exclude stările care dau contraindicații aceastei proceduri: sarcina, inflamația acută sau subacută a parametrelor, anexelor și stările febrile în general.

Examenul de secreție vaginală

Examenul de secreție vaginală este important pentru a constată și identifica orice scurgere vaginală anormală. Deși este o analiză de laborator care trebuie să fie efectuată de orice femeie însărcinată, este indicat că femeile ale căror scurgeri vaginale sunt mult mai abundente, au o nuanță gălbuie și un miros neplăcut să ajungă cât mai repede la medic pentru această analiză.

Vezi si:  Asigura-ti necesarul zilnic de zinc cu suplimentele Go Vita

Despre secreția vaginală, ar trebui cunoscut că simptomele de mai jos trebuie să consitituie un motiv de îngrijorare în sarcină și de aceea este obligatoriu să fie efectuat examenul de secreție vaginală:

  • scurgeri cu un miros neplăcut și persistent
  • scurgeri vaginale abundente neobișnuite
  • secreția vaginală este consistentă – brânzoasă sau apoasă;
  • secreția vaginală are o culoare alb-verzuie sau gălbuie;
  • senzație de prurit, usturime sau durere locală;

Examenul de secreție vaginală are anumite recomandări mai înainte de a fi efectuat. De aceea, medicii recomandă evitarea contactului sexual cu minim 48 de ore înainte de recoltare. La fel, sunt interzise folosirea produselor  vaginale – creme, dezinfectante, dar și tampoane intravaginale. Sunt interzise și spălăturile vaginale și relațiile sexuale înainte de prelevarea secretiei vaginale.

Secreția vaginală prelevată va fi întinsă pe două lamele speciale, care vor fi trimise în laborator, în vederea analizelor de specialitate și investigării probelor la microscop. Rezultatele examenului de specialitate sunt gata în maxim 48 de ore de la prelevarea probei. În trimestrul trei de sarcină, medicii vor recomandă repetarea acestor analize, examenul de secreție vaginală fiind foarte important îndeosebi în cazul în care gravidă decide să își aducă pe lume bebelușul pe cale vaginală, prin naștere naturală.

Inseminarea artificială

În cazurile cuplurilor infertile, în funcție de analizele și testele efectuate, specialistul în infertilitate poate recomandă una dintre cele 3 tehnici de inseminare artificială: IUI sau inseminare intrauterină, ICI sau inseminare intracervicală, IVI sau inseminare intravaginală, ÎȚi sau inseminare intratubară.

Inseminarea intra-uterină reprezintă plasarea spermatozoizilor în interiorul uterului femeii, după un set de analize de specialitate legate de momentul ovulației și după o pregătire prealabilă a lichidului spermatic. De obicei, procedura se efectuează cu ajutorul unui cateter foarte subțire, flexibil ce va implanta spermatozoizii, pe cale cervicală, direct în uter, înainte sau după ovulație.

Inseminarea intra-cervicală reprezintă una dintre cele mai populare metode de inseminare artificială deoarece este o procedură ușoară, nedureroasă, rapidă, cu o rată destul de mare de succes și cu costuri mai mici decât inseminarea intrauterine.

Vezi si:  Achizitia unei saltele excelente

Inseminarea intra-vaginală este recomandată atunci când infertilitatea este plasată pe cauze necunoscute și presupune depozitarea spermatozoizilor în vaginul viitoarei mame pentru a crește șansele de concepție. Este una dintre cele mai ieftine proceduri de inseminare artificială, însă dezavantajul constă în faptul că trebuie foarte bine programată deoarece spermatozoizii trebuiesc plasați în vagin aproape în același moment cu producerea ovulației.

Inseminarea intratubară este poate cea mai rară, dar și cea mai scumpă procedura. Spermatozoizii sunt plasați printr-o moetoda invazivă direct în trompele uterine ceea ce le oferă mai multe șanse de a fecunda ovului.

Instilațiile utero-tubare reprezintă o metodă terapeutică care se practică în cazul inflamațiilor cronice ale trompelor uterine (trompele păstrându-și permeabilitatea) și constă în lavajul trans-cervical al trompelor uterine cu o soluție ce conține antibiotic, anestezic și antiinflamator.

Întrerupere de sarcina

O alternativă la intervenția chirurgicală pentru întreruperea de sarcina este avortul medical, care utilizează medicamente pentru a se goli conținutul uterului. Avortul medical implică folosirea a două medicamente care vor fi administrate oral pentru a se întrerupe o sarcina.

Medicamentele care induc avortul medical provoacă malformații congenitale. O femeie care ia aceste medicamente trebuie să fie pregătită inclusiv pentru un avort chirurgical, în cazul în care avortul medicamentos nu reușește. Se va face un examen de evaluare a situației la o săptămâna după avortul medicamentos, pentru a se confirm sau infirma reușita acestuia.

Cabinetul ginecologic va oferă toate aceste investigații și proceduri medicale, punând la dispoziția clientelor confortul și profesionalismul unei clinici modern dotate cu aparatură de ultima generație și cu medici pasionați de meseria lor, dornici să va ajute.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.