Cum iti faci propria harta interactiva?

2 minutes, 4 seconds Read

Pana nu demult, incercarea de a explica potentialilor clienti sau vizitatori cum sa ajunga la sediul firmei ori intr-un punct comun de intalnire crea confuzie si potentiale situatii neplacute. Harta desenata in graba pe un servetel la o cina de afaceri se putea pierde, iar harta adaugata pe invitatii la diverse evenimente era de multe ori prea mica pentru a te putea orienta cu adevarat.

Din fericire google maps, aplicatia gigantului google, care ofera harta lumii cea mai completa si detaliata, a pornit parteneriate cu o serie de aplicatii gratuite care ofera oricui posibilitatea de a-si construi propria harta interactiva.

1. Pentru inceput este de preferat sa vizitati macar cateva dintre site-urile care ofera astfel de servicii gratuit, precum Quickmaps, Zeemaps ori Aardvark Map si sa treceti in revista optiuniile pe care le ofera fiecare dintre acestea inainte de a hotari pe care alegeti sa il folositi.

2. Odata ce v-ati hotarat, cu exceptia Quickmaps, majoritatea serviciilor de acest gen necesita creerea uni cont pentru a putea continua cu urmatorul pas. Cel mai important este sa oferiti o adresa de email valida, cum aceasta va fi necesara pentru autentitficare.

3. Daca ati ales Zeemaps, alegeti sa creati o harta gratuita si vi se va cere sa introduceti numele dorit, tipul de harta, o parola si un punct de pornire. Adaugati puncte de interes pe harta dumneavoastra, siteul nu va limiteaza numarul de puncte de interes ori zonele pe care le puteti adauga, astfel aveti libertatea sa marcati sedii ale afacerii dumneavoastre, de exemplu, chiar daca se afla in orase diferite. Puteti adauga imagini si o adresa pe fiecare punct selectat. Selectati butonul ‘print and share’, apoi ‘publish’, codul astfel generat poate fi copiat in email ori adaugat pe blog sau site.

Vezi si:  Planuri mari pentru turci: un nou aeroport si un parteneriat cu Niger

4. Daca ati ales Aardvark Map incepeti prin a selecta tab-ul “step 1” apoi folosind butoanele de navigare si zoom alegeti zona de interes (doar ceea ce vedeti pe ecran va ramane in versiunea finala a hartii) dupa care selectati zonele de interes. Pentru fiecare punct de interes puteti adauga un nume, o adresa si un URL. “Step 2” este in principal de ignorat daca zona pe care doriti sa o acoperiti nu se afla in Statele Unite, in acest caz salvati harta si treceti direct la “Step 3” care genereaza coduri pentru diversele tipuri de aplicatii ale hartii, cum ar fi iFrame, pentru website, ori email.

Un exemplu bun de harta interactiva gasiti AICI, unde puteti gasi absolut orice punct de interes din Europa, orice traseu rutier sau turistic.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.