Cantarele sunt o parte integrata a vietii de zi cu zi. Acestea sunt atat de comune si de des utilizate incat adesea importanta lor este trecuta cu vederea, cantarul de baie, cantarul de bucatarie, cantarul de la supermarket si cel din cabinetul doctorului sunt folosite zilnic fara ca macar sa se dea o mare importanta utilitatii si practicalitatii acestora. Abia in momentul in care cantarul se strica sau in momentul in care necesitatea acestuia devine imediata, ca in momentul in care se decide tinerea unei diete, se descopera imensa diversitate de tipuri si modele de cantare disponibile. Pentru a cumpara un cantar de uz personal de calitate, preturile cantarelor nu sunt singurul criteriu de care trebuie sa se tina cont.
Criterii de alegere a unui cantar
Acuratetea – este trasatura principala a acestuia. Un cantar scump nu va fi in mod obligatoriu mai exact decat unul ceva mai ieftin. Singura modalitate de a demonstra aceasta calitate este testul practic, iar acesta se poate efectua chiar direct in supermarketul din care acesta urmeaza sa fie achizitionat. Se poate pune o punga de zahar sau de faina cu o greutate exacta direct pe cantar pentru a il testa.
Limita de greutate – cantarele de uz personal au adesea o limita ce se opreste undeva in jurul greutatii de 150 de kilograme. Problemele ridicate de aceasta limita de greutate apar atunci cand cantarul este folosit de persoane supraponderale, in mod special ca acuratetea cantarului incepe sa scada odata ce se apropie de maxim. Preturile cantarelor digitale sunt putin mai mari, insa acestea ajung pana la peste 200 de kilograme fara a-si pierde din acuratete.
Pretul – chiar daca nu sunt criteriul principal, preturile cantarelor trebuie luate totusi in calcul. Pentru un cantar de baie ce nu este folosit periodic, un cantar cu afisaj analog este mai ieftin si poate fi folosit fara probleme. Pe de alta parte, pentru persoanele care au nevoie sa isi monitorizeze greutatea periodic, se recomanda cantarele digitale, mai scumpe insa mult mai exacte.