Ce trebuie sa stii despre acumulatorul laptopului tau

author
1 minute, 31 seconds Read

Un notebook, la fel ca si laptopul, este un calculator personal portabil si usor ce cuprinde o tastatura, un ecran, un touchpad, difuzoare, dvd-rom sau cd-rom, si baterie, la fel ca un calculator de birou. Diferenta e ca notebook-ul integreaza toate aceste componente intr-o singura unitate, si este foarte mic, putand fi tinut in brate in timpul folosirii.

Diferentele dintre un laptop si un notebook sunt: dimensiunea si greutatea, notebook-urile sunt mult mai mici si usoare, avand un ecranul cu dimensiunea cuprinsa intre 7 si 10 inch fata de 14-19 inch cat are un laptop. O alta diferenta majora este autonomia. Acumulatorul de notebook este mult mai performant, modelele medii oferind in jur de 5 ore de viata a bateriei in conditii de utilizare normale, dar exista si modele care ofera pana la 10 ore.

Desi are o autonomie mult mai buna decat cea a laptopului, totusi acumulatorul de notebook trebuie folosit intr-un mod corespunzator pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Cea mai importanta indicatie care ar trebui urmata este evitarea descarcarii complete a bateriei. Motivul ar fi ca exista riscul ca aceasta sa nu se mai incarce la capacitate maxima. Un alt aspect de care trebuie tinut cont ar fi modul in care bateria este depozitata si temperatura la care functioneaza.

De regula, durata de viata a unui acumulator de notebook este egala cu perioada garantiei. Dupa expirarea perioadei de garantie incep sa apara problemele, bateria incepe sa tina din ce in ce mai putin sau notebook-ul ajunge sa functioneze doar cand este conectat la priza. O data ce incepe sa nu mai functioneze corect, singura solutie ar fi schimbarea acumulatorului, achizitionarea unuia nou. Din fericire, pe piata exista o gama larga de acumulatoare pentru laptop-uri si notebook-uri. Preturile sunt destul de ridicate, incep de la 200 lei si pot ajunge chiar pana la 1000 lei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.