ups_second_hand_diabloscomputer

Rolul unui UPS pentru calculatorul tau

author
1 minute, 50 seconds Read

Un UPS are rolul de a proteja unitatea centrala a unui calculator. Aceste dispozitive trebuie sa fie alimentate cu energie pentru a putea functiona.

Un UPS se cumpara in functie de factorul de putere

Puterea unui UPS, indiferent daca este nou sau la mana a doua, este exprimata in volti-amperi, VA.  Diferenta care ramane intre volti amperi si watti este rezultata din factorul de putere.
Exista asemenea deviceuri de tip off-line cu factor de putere situat undeva  intre nivelurile de 0.7 si 0.8.
Un UPS trebuie cumparat si in functie de puterea pe care o au consumatorii la care este utilizat, ca sa fie functional si sa nu existe probleme.  Astfel, esti sigur ca UPS-ul second hand pe care l-ai cumparat nu iti va da batai de cap si nu va trebui sa il inlocuiesti cu unul nou. Produsul se poate cumpara de pe internet, cu mare usurinta, caci nu trebuie decat sa cauti modelul preferat, apoi sa faci comanda.

ups Apc Smart

Bateriile, ajutor pentru functionarea UPS-ului

Bateriile sunt cele care dau UPS-ului energia suficienta ca sa functioneze. Sunt usor de folosit si nu au nevoie de ingrijire speciala. Ele au avantajul ca pot fi incarcate, de aceea au o durata lunga de viaa si nu trebuie sa fie schimbate foarte des.  Bateriile functioneaza ca un back up, ceea ce inseamna ca sunt utile in cazul unei pene de curent. Daca vrei sa schimbi o baterie, trebuie sa faci acest lucru numai la personal specializat. La fel trebuie sa procedezi si in momentul in care ti se defecteaza un laptop sau un calculator. Nu este bine sa te apuci singur de reparatii, pentru ca poti face mai multe stricaciuni, ceea ce nu iti va conveni, cu siguranta.

Vezi si:  Cele mai cautate baterii de laptop Toshiba

Au timp de autonomie mare

Orice UPS second hand are un timp de autonomie care variaza de la model la model. Astfel, la un UPS second hand poate sa fie de 10 minute, in timp ce la altul poate sa fie de 5 minute. Totul depinde de produsul pe care ai ales sa il cumperi. In ceea ce priveste alegerea unui UPS, poti sa faci asta cu ajutorul unui personal specializat, in cazul in care nu te pricepi sau de pe siteurile de profil precum Diabloscomputer.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.