Gasirea unui centru de batrani in Bucuresti

author
1
2 minutes, 23 seconds Read

Alegerea caminului de batrani este o adevarata provocare si totodata o alegere care trebuie facuta cu foarte mare atentie.

Numai in Bucuresti si Ilfov sunt peste 70 de centre de ingrijire batrani, fiecare avand servicii si preturi specifice. Alegerea celui potrivit este destul de dificila, deoarece pretul este un factor foarte important, locatia este importanta, cat si serviciile oferite. Daca rasfoim putin internetul cautand pareri despre diverse camine de batrani din Bucuresti si imprejurimi, vom gasi multe reclamatii referitoare la numeroase aziluri de batrani. In multe din aceste centre, personalul nu-si face treaba exact cum ar trebui, iar alegerea caminului trebuie facuta cu foarte mare atentie. Tocmai de aceea, in cele ce urmeaza voi lista o serie de chestiuni ce trebuie luate in considerare.

Recomandarile reprezinta primul aspect pe care trebuie sa te bazezi. Intreaba printre prieteni, poate unul din ei a mai trecut prin experienta asta si iti poate recomanda un azil de batrani potrivit. Prietenii nu iti vor da sfaturi rele, ci iti vor impartasi in mare parte experientele lor. Si tot de la ei vei afla de caminele care trateaza pacientii necorespunzator si asa vei putea elimina o serie de aziluri de pe lista ta.

Informeaza-te si singur. Chiar daca te-ai ales cu ceva recomandari de la prieteni sau ai ramas cu o lista de camine care par a fi destul de bune, informeaza-te cu privire la acestea. In ziua de astazi internetul ne permite sa aflam informatii la care doar visam inainte. O cautare pe internet cu numele centrului de ingrijire iti poate returna o serie de site-uri in care alte persoane isi povestesc experientele cu respectivul camin. Astfel iti vei face o idee daca serviciile oferite sunt bune, daca personalul este experimentat si daca pretul intr-adevar merita.

Vezi si:  Complex rezidential Octopus Garden - gradina Edenului in mijlocul Bucurestiului!

Multi dintre noi ajungem sa ne trimitem rudele la un centru de ingrijire fiindca acestea sufera de o anumita boala si nu se pot intretine singure. Daca un azil de batrani a fost bun pentru matusa unui prieten care a fost internata fiindca era prea batrana si nu se mai putea ingriji singura, nu inseamna ca este la fel de bun si pentru ruda noastra care sufera de Alzheimer.

Fa comparatia intre fiecare. Dupa cele zise mai sus, se pare ca pe lista ta au mai ramas doar 5-10 camine. Ei bine, pentru a-l alege pe cel potrivit compara-le cat mai in detaliu. Vezi cat de usor se ajunge, compara pretul, compara serviciile, compara conditiile. Un camin de batrani reputabil ar trebui sa aiba si un site de prezentare cu o galerie de imagini.

Viziteaza caminul! O astfel de decizie nu terbuie luata doar din fata calculatorului. Este foarte improtant sa vizitezi caminul, sa vezi conditiile, sa vorbesti cu administratorul. Incearca sa vorbesti si cu asistentele, incearca sa vizitezi bucataria si poti incerca chiar sa vbesti cu 1-2 pacienti.

Astfel te vei convinge care este locul potrivit.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Oana says:

    Foarte bun articol, intr-adevar verdictul final este cand te duci tu sa vezi cu ochii tai cum este caminul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.