Produse unghii – o mica istorisire

author
2 minutes, 15 seconds Read

Toata lumea doreste sa fie unica, suntem creative, iar lumea produselor pentru unghii va lua amploare.
produse unghiiSpre deosebire de multe alte produse unghii care au o istorie de sute sau chiar mii de ani, lacul de unghii este aproape complet o inventie a tehnologiei secolului XX. Acoperirea unghiilor este cunoscuta inca din timpurile vechi – cei din clasele superioare ale Egiptului antic foloseau henna pentru vopsirea parului si a unghiilor, dar, in esenta, compozitia, fabricarea si manipularea reflecta evolutia tehnologiei chimice moderne.

Modernul lac de unghii este comercializat sub forma de lichid in sticle mici si se aplica cu o pensula mica. In câteva minute dupa aplicare, substanta se intareste si formeaza un strat lucios pe unghie care este rezistent atât la apa cat si la ciobire. In general, un strat de lac de unghii poate dura mai multe zile inainte de a incepe sa se ciobeasca si sa se desprinda, fiind de asemenea unul din cele mai folosite produse unghii. Lacul de unghii poate fi eliminat manual prin aplicarea de acetona, o substanta destinata sa stearga si sa dizolve lacul.
Nu exista nici o formula unica a produselor pentru unghii. Exista, totusi, un numar de tipuri de ingrediente care sunt folosite. Aceste componente de baza includ: comprimate de agenti de formare, rasini si plastifianti, solventi, coloranti si agenti. Formula exacta a unui lac de unghii,  in afara de a fi un secret corporativ, in mare masura depinde de alegerile facute de chimisti si ingineri chimici din faza de cercetare si dezvoltare din procesul de fabricatie. In plus, in calitate de substante chimice si alte ingrediente sunt acceptate sau discreditat pentru anumite utilizari, sunt efectuate ajustari. De exemplu, formaldehida a fost o data frecvent utilizata in productia de lac, dar acum este foarte rar folosit.

Vezi si:  Cei mai buni producatori de steroizi

Referitor la culoarea diferitelor produse ungii, pe langa pigmentii normali, pot fi adaugate si alte nuante naturale extrase din petale de flori, depinzand de culoare, tonul acesteia si rezultatul dorit. Micas (minerale reflectorizante) folosite si la rujuri, sunt un aditiv comun precum „perla” si esenta de solzi de peste. „Perla” sau „guanina” e facuta din piele si solzi mici de peste, curatate, si amestecate cu ulei de ricin sau acetona. Guanina poate fi amesteca si cu tonuri de bronz, aur sau argint.

Probabil cea mai mare problema a acestor produse unghii – din punctul de vedere al utilizatorului – este durata lunga de timp pana la uscare. Recent au fost create mai multe metode pentru a crea lacuri de unghii cu uscare rapida, care impreuna cu altele ar putea ajunge pe piata in toate tipurile de cosmetice. Lacul de unghii este cel mai probabil afectat in mod pozitiv de dezvoltarea si descoperirile in domeniul chimiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.