Importanta culorilor in crearea unui site!

author
1 minute, 46 seconds Read

Unul dintre cele mai importante aspecte in crearea unui site consta si in cromatica folosita. Se stie ca un site creat bine si armonios poate avea un succes garantat. Astfel, in functie de tipul si scopul site-ului pe care il doresti, trebuie sa tii cont si de nuantele pe care le alegi pentru sigla, pentru categorii, subcategorii, pentru fonturi, titluri etc. Culorile intalnire pe site trebuie sa compuna un tot unitar impreuna cu textul si pozele. Mult succes!

Imi realizez un site. Ce culori sa aleg?
Ei bine, daca aceasta problema ti se pare simpla, sa stii ca nu este. Exista numeroase combinatii de culori dintre care poti alege insa, nu toate se potrivesc tipului tau de site. Anumite nuante exprima caldura, romantism, sunt feminine. Alte combinatii sunt prea agresive pentru a avea succes la un site pentru femei. Exista si nuante neutre pentru toate genurile de site-uri. Insa, sa o luam pe categorii.

  1. Pentru crearea site-ului pe parentig, recomandate sunt culorile pastelate precum roz, albastru, galben, lila. Aceste culori calde emana o stare de bucurie, asemanatoare momentelor petrecute de parinti si copii.
  2. Un site destinat sex-ului masculin, inseamna un site creat in culori masculine, in combinatii soc. Un rosu cu negru, un verde cu negru sau un portocaliu intens alaturi de negru exprima masculinitate. Site-urile pentru barbati trebuie sa atraga prin design si dinamism. In aceste cazuri, culorile calde si pastelate nu-si au locul.
  3. Site-urile pentru femei pot beneficia de o foarte mare gama de combinatii de nuante. De la rosu cu verde, rosu cu albastru si pana la negru cu mov, toate combinatiile sunt permise. Si totusi, si in aceste cazuri, trebuie sa tinem cont de destinatia sau tipul site-ului.
  4. Pentru crearea site-urilor de stiri, sau gen stiri, se folosesc in general culorile sumbre, nepunandu-se accent foarte mare pe nuante. Aici batalia se da prin informatii.

Insa, inainte de a alege nuantele potrivite pentru crearea site-ului dvs., trebuie sa cereti si parerea specialistului in webdesign. Nu ar strica ca acesta sa va faca cateva variante. Astfel, ati putea sa va dati seama mult mai usor care este alegerea ideala pentru viitorul dvs. site.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.