Londra – 3 atracţii „must see”

Puţine oraşe din Europa se pot asemui ca impact asupra vizitatorului cu Londra. Este un oraş care satisface dorinţele tuturor şi care combină cultura cu distracţia în egală măsură. Amatorii de shopping şi plimbări, dar şi iubitorii de istorie şi artă, găsesc pe teritoriul londonez exact ceea ce îşi doresc. Este un oraş atât de impresionant, încât vremea mohorâtă nu mai are importanţă şi nici reputaţia de „oraşul ceţurilor” nu poate constitui un obstacol în calea numeroşilor vizitatori.
Din multitudinea de obiective turistice si clădiri importante, un top 3 al atracţiilor turistice londoneze arată astfel :
BRITISH MUSEUM – Faimosul British Museum prezintă vizitatorilor o gamă variată de exponate cu o valoare inestimabilă (mumii egiptene, Rosetta Stone, vestigii ale civilizaţiei romane ş.a.), dar găzduieşte şi expoziţii tematice temporare extrem de atractive. Rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic al Angliei din ultimele decenii. Intrarea în British Museum este liberă, însă pentru expoziţiile temporare se plăteşte un bilet care variază în funcţie de tematică si exponatele prezentate.
TOWER OF LONDON OR WHITE TOWER – Turnul Londrei găzduieşte în prezent celebrele „Crown Jewels” sau bijuteriile coroanei. Acestea atrag în fiecare sezon numeroşi vizitatori dornici să vadă si să admire preţioasa comoară a Marii Britanii. Poveştile despre torturile şi execuţiile din Turnul Londrei fac deliciul vizitării celei mai vechi construcţii din Londra. Legenda spune că aici şi-au găsit sfârşitul şi două dintre soţiile regelui Henric al VIII-lea, în urma unor grave acuzaţii de infidelitate.
PALATUL HAMPTON COURT – Castelul este absolut fascinant şi are darul special de a-i face pe vizitatori să se simtă într-o epocă trecută. Turiştii sunt atraşi atât de clădirea impresionantă cu o grădină imensă, cât şi de legendele bizare povestite cu măiestrie de ghidul castelului. Biletul de intrare în Palatul Hampton Court este de aproximativ 11 lire pentru adulţi si 6 lire pentru copii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.